ANNIE LENNOX

Veliki povratak

Nisam mislila da ću u svojim zrelim godinama doživjeti ovakav prekrasan trenutak na pozornici – rekla je britanska pjevačica Annie Lennox (53) nakon što je u nedjelju u Los Angelesu, na dodjeli Američkih glazbenih nagrada, primila priznanje Nagrada za vrijednost, za cjelokupan doprinos popularnoj glazbi, koje su prije nje dobili Frank Sinatra, Whitney Houston i Paul McCartney.

Za Annie Lennox to je neočekivano priznanje, jer je na vrhuncu slave bila osamdesetih godina prošlog stoljeća, kad je pjevala u duu Eurythmics s Daveom Stewartom, a od 1990., kad se taj duo raspao, rijetko se pojavljivala u javnosti. Istina, snimila je četiri samostalna albuma, a iduće godine objavit će i CD s najvećim hitovima – “Annie Lennox Collection” – ali to je bilo sve. O njezinom privatnom životu se malo zna, jer je oduvijek bila škrta na riječima.

Poznato je da se 1984. udala za Radhea Ramana, pripadnika duhovnog pokreta Hare Krišna. Od njega se razvela već sljedeće godine, a tri godine kasnije ponovno se udala, za izraelskog filmaša Urija Fuchtmana, i rodila dvije kćeri, Lolu i Tali, ali ni to nije pomoglo da se brak održi. Razveli su se 2000., a sljedećih osam godina glazbenica kao da je u zemlju propala. Razlog je bila tragedija: u braku je rodila mrtvo dijete, sina Daniela.

To ju je silno pogodilo, stoga se u potpunosti posvetila kćerima, nastojeći im biti najbolja majka na svijetu, i zato je sve nastupe svela na minimum, a ljetos je, uz to, zbog ukliještenog živca morala i na manju operaciju. Na dodjeli Američkih glazbenih nagrada prvi put se pojavila u javnosti poslije operacije – i shvatila da je publika, koja svojim glasovima odlučuje o nagradama, nije zaboravila.

Tanja Vučičević

Linker
01. svibanj 2024 03:07