IVANA KOVAČ

Veseli život utroje

Ivana Kovač, 31-godišnja pjevačica grupe Magazin, i njezin sedam godina mlađi dečko Elvir Hasanhodžić, inženjer radiologije, u dvije i pol godine svoje veze bili su posvećeni samo jedno drugom, no nedavno se među njih “ugurao” i netko treći. Ime mu je Johnny Bravo, a riječ je o terijeru pasmine jack russell, kojeg je Ivana dobila na dar od svog dečka i nazvala ga po omiljenom liku iz crtića.

Kći legendarnog Miše Kovača svog dražesnog psića vodi svuda sa sobom, u kupnju, na kavu i šetnju Zagrebom. Od njega se nije odvajala ni na dočeku Nove godine u Crnoj Gori, gdje je nastupala u turističkom središtu Petrovcu na moru. Za to je vrijeme njezin tata pjevao na središnjem trgu u rodnom mu Šibeniku.

Kako je vaš otac, koji je izjavio da nikad neće pjevati u Srbiji i Crnoj Gori, komentirao vaš nastup u Petrovcu na moru? – Mišo je svjestan da ne mogu raditi i zarađivati iz fotelje, a i nisam solo pjevačica, već nastupam s grupom, tako da ne mogu sama odlučivati. Volim pjevati i nastupit ću gdje god me zovu. Na ljude ne gledam po tome koje su nacionalnosti. Nije bitno je li netko Srbin ili Hrvat, nego da je dobar čovjek. Politiku ne želim petljati u život, pogotovo ne u pjesme.

Hoćete li kamo otputovati na odmor? – Neću, jer ne stignem. Imamo dogovorene nastupe, a uskoro ulazimo u studio i snimamo pjesmu za Radijski festival. Čini se da će se na proljeće ipak ostvariti zajednička turneja Miše Kovača i grupe Magazin po velikim gradovima, no još se sve moramo dogovoriti.

Jeste li sretni što ćete ponovno pjevati s tatom? – Naravno. Kad idem na Mišine koncerte, ne idem kao njegova kći, već kao njegov veliki obožavatelj. Uvijek sam u prvom redu, po mogućnosti nekome na ramenima. Već su me kao 16-godišnjakinju snimili kako u transu pjevam na njegovu koncertu u zagrebačkom Domu sportova.

Koja vam je omiljena Mišina pjesma? – Ima ih mnogo: “Posadi cvijet”, “Noćas ćemo zemlji k’o materi reći”, “Osjećam te”, “Potraži me u pjesmi”, “Ako me ostaviš”…

Biste li snimili album obrada očevih pjesama? – Naravno, ali ne još. Htjela bih se najprije potvrditi kao pjevačica. Trenutačno me jako veseli pjevati hitove Magazina, pogotovo stare u novom aranžmanu, poput onih koje smo u ritmu bosa nove snimili na albumu “Bossa n’Magazin”. Iako ih ne izvodimo na koncertima, uživam u njima i pjevam ih za svoj gušt.

Imate li tremu uoči nastupa? – Prije bih to nazvala pozitivno uzbuđenje, kao na primjer na nedavnom nastupu u zagrebačkoj diskoteci The Best pred gotovo 2000 ljudi. Zagreb je specifičan grad, osjećam da se tu moram posebno dokazivati. Zato mi je drago što je nastup bio odličan, a atmosfera sjajna.

Prati li tata vaše nastupe? – Kako da ne, lani je čak sa suprugom Lidijom bio i u Bestu. A kad me vidi na televiziji, nazove te komentiramo svaki detalj. Veoma cijenim njegove savjete jer je ipak on maher. Kad sam počinjala pjevati, stalno mi je govorio: “Budi svoja”. Rekao mi je da me nikad ne bi gurao u glazbenu karijeru da za to nemam potencijala. Poučio me je da je kod studijskih snimaka bitna dikcija, odnosno razumljivo izgovaranje teksta, a kad nastupam na televiziji da uvijek gledam u kameru i tako stvorim kontakt s ljudima.

Koliko se često viđate? – Neko vrijeme stalno smo išli na ručkove, no posljednjih mjeseci to se nešto prorijedilo. Ali se zato telefonom čujemo najmanje deset puta dnevno: komentiramo Dnevnik i neke aktualne situacije. Razgovaramo kao dvoje prijatelja. Uvijek smo imali otvoren odnos i mogli pričati o svemu. Oboje smo jako tvrdoglavi, pa kad imamo oprečno mišljenje, znamo se zakačiti, no sve zaboravimo nakon sat vremena. A i Lidija nas obuzda. Ona je super osoba. Jako je brižna, puno je pomogla i Miši i meni.

Kako se vaš dečko slaže s vašim ocem? – Odlično. Mišo je Elvira odmah prihvatio. I dandanas me zna zapitati je li još mislim da je Elvir pripadnik izumrle vrste muškog roda, kao što sam jednom izjavila. Najsretniji je kad vidi da se volimo i da imam nekoga tko mi je oslonac u životu. Elvir je zbilja poseban, miran je i staložen, čvrsto stoji s obje noge na zemlji, ima svoje stavove u kojima ga nitko ne može poljuljati i jednostavno ga moraš poštovati.

Elvir vas često prati na koncertima, što radi dok ste vi na pozornici? – Stoji sa strane, ne miče se, “snima” okolo, ima držanje bodyguarda. On zna mjeru za sve: kad treba, samozatajan je, a inače je komunikativan i zafrkant. Do sada su svi koji su nam prilazili bili fini, no jednom mu je jedna cura malo nasrtljivije pristupila pa joj je samo kažiprstom zamahnuo i rekao: “Ne, ne”.

Jeste li ljubomorni? – Prvi put u vezi nisam ljubomorna jer sam sto posto sigurna u Elvira.

Iznenadi li vas kakvom sitnicom? – Da, jako je pažljiv. Nedavno mi je kupio dva para cipela, za kojima sam luda. Imam ih oko 70 pari, a najviše volim one s visokim potpeticama. Jedne imaju čak 12 centimetara. Obula sam ih samo dva puta. Možda bih trebala završiti neki tečaj za hodanje u njima. Kao i onaj gdje bih naučila kako toliki broj cipela uredno složiti u ormar.

Imate li još koju “slabost”? – Patim na torbe i shopping na benzinskim crpkama. Jednostavno ne mogu odoljeti kad smo u inozemstvu da se ne zaustavim na pumpi i ne nakupujem razne sitnice koje mi zapravo ne trebaju: CD-e, igračkice, privjeske, slatkiše, naljepnice… Prije sam često pratila tatu na inozemnim nastupima i svaka druga crpka bila je “moja”. Strast su mi i “đinđe”. Najviše volim nositi naušnice, a potom prstenje. Ogrlice rijetko stavljam na sebe.

Mnogi komentiraju da nikad niste bolje izgledali. U čemu je tajna? – Stvarno to kažu? Ne znam, valjda sam ispunjena, okružena ljudima koje volim, a i radim posao u kojem uživam. Priznajem da se volim lijepo odjenuti, na nastupima nosim modele Hippy Gardena, ali ne “tiran” neku modu. A frizuru i šminku najčešće sama “složim”.

Što biste izdvojili kao manu estradnog života? – Elvir i ja živimo vrlo mirno: najčešće smo doma ili izađemo s prijateljima na piće ili večeru. Ovisnik sam o videoigricama. Po cijele noći znam voziti relly na playstationu. Posljednja dva mjeseca centar svijeta nam je pas. A što se tiče estradnog načina života, koji me prati od djetinjstva, ponekad me nasmiju neistine koje čujem. Tako je ljetos bio aktualan trač da sam se izderala na scenskog radnika na Splitskom festivalu. A i priče o trudnoći su mi bile smiješne. Mislim da se tako nešto ne može, a nema ni potrebe, skrivati.

Biste li voljeli uskoro postati majka? – Još neko vrijeme ne, jer dijete je velika odgovornost. Vidim koliko brige i truda imam oko psa, a mogu samo zamisliti koliko bih imala oko djeteta.

Planirate li uskoro vjenčanje s Elvirom? – Nećemo još, iako smo pričali o tome. Najradije bih jednostavno pobjegla i vjenčala se u Las Vegasu, bez velike pompe i svega što inače prati vjenčanja. Htjela bih, međutim, veličanstvenu vjenčanicu i da mi tata pjeva na piru.

Marijana Marinović

Linker
29. travanj 2024 00:44