RAZOTKRIVANJE: SANDRA BAGARIĆ

Veselim se ulozi Marilyn Monroe

Kad glumite, volite li više uloge dobrica ili negativki? – Publika često glumca identificira s ulogom, pa sam i ja onda radije – dobrica. No, s obzirom da sam takva i u privatnom životu, bilo bi zabavno i izazovno odglumiti neku zloćku. Veoma se veselim glavnoj ulozi u predstavi “Marilyn Monroe Story: seks boginja” koju priprema moje kazalište.

Da niste pjevačica i glumica, čim biste se bavili? – U djetinjstvu sam mislila da ću raditi u trafici, žvakati bazooke i po cijele dane čitati novine. Druga opcija je bila da vozim kamion i da mi kabina bude oblijepljena posterima – naravno, ne golih žena već mišićavih muškaraca. Danas mi se, pak, sviđa pomisao da se posvetim samo karijeri majke. Malo sam se umorila.

Da možete otići na večeru s nekim holivudskim glumcem, koga biste odabrali? – Morao bi biti neki ružnjikav tip, zanimljivog karaktera, po mogućnosti i malo mrzovoljan tako da mi je izazov nasmijati ga. Netko poput Gerarda Depardieua, on mi je super. Ljepotančići kod mene ne prolaze.

Jeste li se spremni skinuti goli za dobru filmsku ili kazališnu ulogu? – Pa, trebalo bi poraditi na nekim detaljima prije skidanja. Ipak sam rodila dvoje djece pa su neki dijelovi tijela odradili svoje, a ja sam protivnik plastičnih operacija. Šalim se, ne bih to nikad učinila, ponajprije zbog svoje djece.

A bi li suprug imao što protiv? – On je vrlo tolerantan, no istodobno je veliki estet.

Bliži se Valentinovo, gdje ćete ga provesti? – Nadam se da ću ga provesti u krevetu. Moram priznati da bi bilo divno kad bi Darko uzeo naše sinove Marka i Lovru i kad bi otišli nekamo na dva dana da se malo odmorim.

Što je najromantičnije što je suprug Darko učinio za vas? – Hm… ipak smo mi već 15 godina zajedno pa bih se morala vratiti u daleku prošlost. Volim kad mi donese kavu u krevet. No, zapravo, ja sam ta koja boji svijet u ružičasto, a on podržava moje lude ideje. Zar to nije romantično?

Što smatrate najvećom zabludom vezanom uz ljubav? – Da vječno traje. Najgore mi je kad neki par kaže kako su “nadrasli zaljubljenost”. To znači da se ne vole više.

Jeste li ikad napisali ljubavno pismo? – Naravno, i još to radim. Ja sam ipak glumica iz sapunica, koja sve gleda kroz ružičaste naočale. Pravi sam kič!

A dobili koje? – Često dobivam pisma i cvijeće, to valjda ide uz moj poziv.

Što danas znate o muškarcima, a u dvadesetim godinama to niste znali? – Ovo što danas znam, nije mi baš drago. Blaženo bilo neznanje iz dvadesetih godina kad su nam Oni bili ta divna stvorenja. Danas me više nitko ne može očarati i zavesti kao nekad, što je, zapravo, dosta žalosno.

Što biste voljeli postići, vidjeti ili iskusiti, a još niste? – Voljela bih da mi u četrdesetim godinama Bog podari jednu curicu. Mislim da je to dobro za psihofizičku ravnotežu žene. Uz tri muška u kući, treba mi podrška, a i voljela bih joj prenijeti svoje znanje, iskustvo i bunde. Bolje njoj nego snahama.

Bez čega u životu ne biste mogli? – Bez svojeg muža.

Zbog čega vam prijatelji i članovi obitelji najviše prigovaraju? – Prijateljica me neki dan nazvala i rekla mi: mrzim taj tvoj optimizam.

A zbog čega vas hvale? – Zbog tog mog optimizma.

Na što najradije trošite novac? – U zadnje vrijeme – na hranu. Kad suprug i ja putujemo, najviše se veselimo novim okusima, što će reći da starimo.

Prigovara li vam suprug da previše trošite? – Odustao je od toga, shvatio je da je uzaludno.

Koja je tajna uspješnog braka? – Odmah sve reći. Ako te ne čuje, vikni.

Uvijek ste dobre volje i nasmijani, kako to uspijevate?

– To su majka priroda, majka Lidija i tata Božo. Hvala im! Voljela bih svoju djecu tome naučiti, ali to ne ovisi o odgoju. Takav se rodiš.

Jasmina Rodić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 683 ili se pretplatite na PDF izdanje. ­

Linker
29. travanj 2024 12:09