Zeljko Muzevic / EPH
NAJLJEPŠA LJUBAVNA PRIČA

VIDEO Pogledajte trenutak prvog susreta Klepetana i Malene

Tisuće kilometara od Cape Towna do Brodskog Varoša nisu nikakva prepreka kada je dugogodišnja ljubav u pitanju. Jesen ih razdvaja, a proljeće spaja i tako već 14 godina.

Napetom iščekivanju došao je kraj i Malena napokon može odahnuti – Klepetan se 15. godinu zaredom vratio u njihovo ljubavno gnijezdo, a osim njegove drage dočekao ga je i Stjepan Vokić, umirovljeni domar osnovne škole koji se već 24 godine brine za bijelu rodu slomljenog krila.

Ovog proljeća Klepetan se svojoj boljoj polovici vratio sa šest dana zakašnjenja što je najduže dosad. Najpoznatiji hrvatski rodan samo je jednom zakasnio dva dana te jednom uranio punih tjedan dana u 14 godina njihove ljubavi.

Nakon dugog i opasnog puta u dobro poznatom gnijezdu čekala ga je njegova Malena, a Stjepan Vokić, njezin spasitelj, dočekao ga je s kantom punom ribe, kao i svake godine dosad.

Pogledajte trenutak prvog susreta nakon višemjesečne razdvojenosti:

Najljepša ljubavna priča dobila je svoj nastavak, a ništa od toga ne bi bilo moguće bez pomoći čovjeka koji već godinama brine o Malenoj. Zbog slomljenog krila ona ne odlazi na jug s ostalim rodama već hladne dane provodi u nastambi u kojoj se za nju brine Stjepan Vokić.

– Ponosan sam što je odabrala mene da budem ‘njezina krila’ – govori Stjepan koji će ljubavnom paru pomoći i oko brige za ptiće. S obzirom na to da je za hranjenje većinom zadužena ženska roda, gospodin Vokić i tu uskače te svakodnevno ulovi i obitelji roda osigura desetak kilograma žive ribe. Malena i Klepetan zbog toga su jedan od rijetkih parova roda čije gnijezdo svake godine napusti po pet mladih ptića.

Par roda, koji je zbog svoje ljubavi i odanosti mnogima inspiracija, uživat će sve do jeseni kada će se Klepetan ponovno zaputiti na 14 000 kilometara dugo putovanje, a Malena će uz pomoć Stjepana Vokića još jednu zimu provesti u toploj nastambi i brojati dane do Klepetanovog povratka.

Najljepšu ljubavnu priču možete pratiti putem live streama kojeg donosi ‘Jana – voda s porukom

%CODE1%

Linker
03. svibanj 2024 22:38