rtl
GLAZBENI SHOW

[VIDEO] X FACTOR Massimo prekinuo nastup natjecatelja: Nemam ja živaca za to

U prvoj epizodi glazbenog showa X Factor Adria žiri je pokazao da će imati oštar stav i visoke kriterije u procjeni kandidata, ali i da neće skrivati oduševljenje onima za koje smatraju da imaju “ono nešto”.

U žiriju regionalnog talent showa su Željko Joksimović, Massimo Savić, Aleksandra Kovač i Tonči Huljić, a za nastup u showu prijavilo se dvanaest tisuća ljudi.

– Da bi netko bio zvijezda mora imati “ono nešto”. Upravo to i tražimo – kazao je Tonči, a “ono nešto” imao je već prvi kandidat koji je izvedbom pjesme Johna Legenda oduševio žiri, a osobito Aleksandru koja ga je nakon nastupa morala poljubiti.

Klapa Stine iz Zagreba iznenadila je svojom pojavom na pozornici Tončija, koji je osobito bio oduševljen time što je jedan od njihovih članova Slavonac.

– Ja sam htio da bude jedna klapa u showu kako bi se razbio strah od klapa. Briljantni ste, volio bih da mi u budućnosti otpjevate nešto veselo – izjavio je Tonči, a Željko dodao da bi Dalmacija upravo to trebala izvoziti.

Ipak, nisu svi kandidati zadovoljili visoke kriterije žirija, što zbog loših pjevačkih sposobnosti što zbog treme od javnog nastupa.

Tako je Aleksandra dva nastupa prekinula i natjerala natjecateljice, publiku i žiri da vježbaju disanje s obzirom da nije bila zadovoljna izvedbom natjecateljica koje su priznale da su bile pod velikom tremom.

Za razliku od Aleksandre, Massimo je pokazao da za loše izvedbe nema strpljenja te je nastup jednog od natjecatelja zaustavio u rekordnom roku te dobacio da on nema živaca za to.

Popularni pjevač možda ima visoke kriterije i ne štedi natjecatelje, ali je i dalje pravi džentlmen što je pokazao pomogavši jednoj natjecateljici namjestiti mikrofon.

Žiri se potpuno posvetio odabiru najboljih kandidata pa se često međusobno dogovaraju i ne skrivaju oduševljenje kada smatraju da ispred njih stoji netko s “x faktorom”. Tako su Tonči, Aleksandra, Željko i Massimo natjecateljici Jeleni Žnidarić u četveroglasu otpjevali “da”.

Iako se većinom slažu u ocjenama kandidata, žiri je imao i podijeljenih mišljenja oko određenih izvedbi, a svi su se složili da je kandidatkinja Sofija, koja ima samo 15 godina, premlada za ovakav show te joj poručili da ne odustaje i da se već iduće godine ponovno prijavi.

Žiri je posebno oduševio dvojac iz Sarajeva – Tarik i Adnan, u čijoj su izvedbi očigledno uživali i zaključili da je njihov prolazak u nastavak showa neupitan.

Najveće oduševljenje kod publike, ali i zbunjenost kod žirija izazvao je Nebojša Radivojević koji je za svoj nastup odabrao pjesmu The Fox (What Does the Fox Say?), koju je samo Massimo znao i priznao Nebojši da je njegov odabir pjesme strahovito interesantan. Ipak, ostatak žirija zaključio je da on nije pjevač već zabavljač.

Linker
27. travanj 2024 03:48