MAMIN NOVAC

Vjenčanje Petre Ecclestone stajalo je pet milijuna funta

Pred početak nedjeljne utrke bolida Formule 1 u belgijskom Francorchampsu Michael Schumacher, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton i ostali vozači stajali su u redu kako bi zagrlili svog šefa Bernieja Ecclestonea (80) i čestitali mu što je dan ranije udao svoju mlađu kćer Petru (22). Dok je primao čestitke, mamurni je Bernie izgledao kao da ga je pregazio bolid. Jedva je gledao, govorio i klimuckao otežalom glavom, ne skrivajući koliko ga je izmoždilo bajkovito vjenčanje njegove mezimice i zdepastog, zalizanog londonskog biznismena Jamesa Stunta (28).

Mladenci su se vjenčali u monumentalnom zamku Odescalchi pokraj Rima, a vremešnom Bernieju nije bilo lako izdržati žestok tempo trodnevne svadbene svetkovine u kojoj je sudjelovalo tristotinjak uzvanika. Možda bi mu bilo lakše da je uz njega bila Fabiana Flossi, njegova 50 godina mlađa djevojka, no Petra mu je najstrože zabranila da atraktivnu Brazilku povede u svatove pa se faraon Formule 1 na svadbi morao družiti s bivšom suprugom Slavicom (53). Nakon dugo vremena ponovno su sjedili za istim stolom, oboje presretni zbog Petrina vjenčanja koje je stajalo oko pet milijuna funta. Tom Cruise i Katie Holmes, koji su se u Castelu Odescalchi vjenčali 2006., na svadbu su potrošili “samo” dva milijuna dolara.

Kao što je i najavljivala, Petra je raskoši i luksuzom svog vjenčanja daleko nadmašila pir zlatnog holivudskog para, ali ne i njihovu listu uzvanika. Tomu Cruiseu i Katie Holmes na svadbi su, među ostalima, bili Will i Jada Pinkett Smith, Brooke Shields, Jim Carrey, John Travolta, Jennifer Lopez, Marc Anthony te Victoria i David Beckham. U Petrinim su svatovima najprepoznatljivije bile sestre Paris i Nicky Hilton te Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, i njezine kćeri, princeze Beatrice i Eugenie. Petrino vjenčanje uveličali su i talijanski bogataš Flavio Briatore te njegova glamurozna supruga, manekenka Elisabetta Gregoraci, a Slavica Ecclestone pozvala je svog dobrog prijatelja Zlatka Matešu (62), predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je u Rim došao sa svojom upola mlađom djevojkom Bojanom Maglaić.

– Petru i Tamaru poznajem otkako su bile djevojčice i bio je poseban osjećaj vidjeti jednu u vjenčanici, a drugu kako uz nju stoji kao kuma – kazao nam je Zlatko Mateša.

– Najvažnije je da je Petra sretna i da joj je sve bilo onako kako je poželjela. Napokon, ona je skoro sve sama zamislila i organizirala, a troškove je gotovo u cijelosti pokrila njezina majka Slavica.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o vjenčanju Petre Ecclestone pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br.869) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
28. travanj 2024 08:35