MARIJA HUSAR I VJEKOSLAV RIMAC

Vjenčanje u proljeće

I posljednja od četiri bivše divasice je kapitulirala. Martina Štritof u braku je s vaterpolistom Ratkom Štritofom. Maja Vučić živi s Igorom Hajdarhodžićem s kojim ima kćer Gitu. Ivana Husar-Mlinac udala se za svoju dugogodišnju ljubav Ninu Mlinca i imaju dva sina, Andreja Jonu i Tomu. Jedino je bila slobodna Marija Husar.

Uz nju se nisu vezala afere, ni s kim pod ruku nije dolazila na premijere filmova ili razne partyje, nije čak ni dala nagovijestiti da u njezinom životu postoji netko poseban.

Ali odnedavno je i na njezinom prstu prsten od bijelog zlata s briljantom. Njime ju je zaprosio 36-godišnji Vjekoslav Rimac, vlasnik konzalting tvrtke iz Zagreba, s kojim je 33-godišnja pjevačica u vezi godinu dana. Uskoro će i vjenčanje.

Gdje ste upoznali svojeg budućeg supruga? – U Taboru pokraj Samobora, gdje pater Zvjezdan Linić drži seminare duhovne obnove. Ja sam tamo prvi put došla prije pet godina, s prijateljicom, jer mi je trebao mir i jer sam željela naći dublji smisao mog postojanja. I Vjeko je imao neke svoje razloge zašto je počeo onamo dolaziti. No, nisu nas spojili ti seminari. Duhovnost je sastavni dio našeg života i ona uključuje nedjelju misu, molitvu, odlazak na seminar kad za to nađemo vremena ili kad osjetimo potrebu, ali nema tu mnogo filozofije. To je naprosto dio nas koji treba ostati naša intima. A ljubav se desila prije godinu dana, kad smo se već dugo i dobro poznavali. U početku smo bili samo dvoje mladih ljudi koji su se našli na istom mjestu i sa sličnim pogledima na svijet i život. Najprije smo se samo sretali i razgovarali, s vremenom postali dobri prijatelji, a nešto više postali smo prije godinu dana.

Što je bilo presudno da shvatite kako se volite? – Tijekom tih naših faza kroz koje smo prolazili meni bi netko od prijatelja znao za njega reći da je baš zgodan dečko i da bismo bili lijep par, no ja bih samo odmahnula glavu, govoreći: “Ma ne, nije on za mene”. I on bi isto to rekao kad bi sličnu stvar čuo za mene od svojih prijatelja. A onda smo nekako u isto vrijeme shvatili da se jedno drugom sviđamo i to je bio prvi korak do veze koja će nas za koji mjesec odvesti pred oltar.

Je li Vjeko muškarac o kakvom ste sanjali? – Djevojke obično sanjaju da muškarac njihova života mora imati tamnu kosu, zelene oči, da govori šest jezika, da je romantičan i prelijep. Ja sam, pak, sve ove godine tragala samo za srodnom dušom. Dakako da sam zaljubljena u Vjeku i da ga volim, ali mi je važnije da zna što želi, da me razumije, da se smije sa mnom kad sam sretna, da me tješi kad sam tužna, da se na njega mogu u svemu osloniti. No, unatoč tome, ponekad se ujutro probudim i pomislim – nije moguće da mi se dešava sve o čemu sam maštala, da mi Vjeko kaže upravo to što želim čuti ili napravi to što sam baš pomislila da bih željela.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite znati više cijeli tekst pročitajte u Gloriji br. 736 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 11:23