ULTRA ZA HRVATSKU

Vodeći svjetski festival elektronske glazbe u Splitu i Hvaru

Ultra Music Festival, vodeći festival elektronske glazbe u svijetu, po prvi će se put održati u Hrvatskoj – u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine. Organizator, tvrtka Ultra Enterprises iz SAD-a s domaćim partnerom Adria MM Produkcijom, odabrao je našu zemlju u konkurenciji 16 država kao jedinu europsku destinaciju na kojoj namjerava ostati i sljedećih pet godina.

Splitski stadion Poljud i Amfora Grand Beach Resort na Hvaru ugostit će vodeće disc jockeye svijeta u spektakularnim produkcijskim uvjetima. Procjenjuje se da će prvo izdanje festivala posjetiti 60 000 ljubitelja elektronskog glazbenog izričaja koji će od splita stvoriti europski pandan Miamiju.

– Elektronska glazba jedan je od najpopularnijih i najbrže rastućih glazbenih žanrova u svijetu, a festival Ultra je prepoznat kao jedan od glavnih festivala te vrste. Uzevši u obzir razvijenu scenu u Hrvatskoj i iznimnu reputaciju Splita i Hvara kao vrhunskih turističkih destinacija prepoznatih diljem Europe i svijeta, zapravo je odluka da dovedemo Ultra Europe u Hrvatsku bila laka – izjavio je Russel Faibisch, direktor tvrtke Ultra Enterprises.

S preko 100 milijuna kuna ulaganja festival je jedna od najznačajnijih investicija u turizam i prateće industrije Hrvatske.

Ultra festival prvi je put održan 1999. godine u Miamiju, a među izvođačima koji su tijekom godina nastupali na festivalskim pozornicama diljem svijeta ističu se David Guetta, Madonna, Black Eyed Peas, Armin Van Buuren, Depeche Mode, LMFAO, Skrillex, Tiesto, Avici, Fedde Le Grand, Fatboy Slim, Carl Cox, Chase and Status, Laidback Luke i mnogi drugi. Imena prvih potvrđenih zvijezda elektronske scene i DJ-a koji će nastupiti na festivalu Ultra Europe u Splitu i Hvaru bit će poznate i javnosti predstavljene 12. prosinca u 12 sati na konferenciji za novinare u Splitu.

Na prvo predstavljanje festivala stigla su brojna lica domaće javne scene: ministar turizma Veljko Ostojić, dogradonačelnica Splita Anđelka Visković, predsjednik KHL Medveščak Damir Gojanović s hokejašima Martinovićem i Woughom, glazbenica Marija Husar, voditeljica Ivana Mišerić, vaterpolisti Mladosti Martinić, Živković i Vukičević, rukometaši Zagreba Horvat, Šprem i Stepančić, Neven Ciganović, Adrijana Dejanović, Antea Kodžoman i drugi.

Linker
28. travanj 2024 22:37