NAKON 10 GODINA

Vratio se Petar Grašo - Uvik isti

Jedan od najprodavanijih hrvatskih muških glazbenika Petar Grašo nakon deset godina vraća se na glazbenu scenu i to autobiografskom pjesmom meditaranskog štiha naziva Uvik isti.

Pjesmu koju će Grašo predstaviti na ovogodišnjem Splitskom festivalu, na kojem je već triput pobijedio, napisao je zajedno s Vjekoslavom Huljić.

Kada je najavio pauzu od pjevačke karijere, nitko se nije nadao da bi ona mogla potrajati deset godina, stoga se za zanimanjem očekuje povratak ovog uspješnog glazbenika, ali i ljubimca ženske publike.

Svi se još sjećaju njegovih, sada već antologijskih, uradaka: pjesme Trebam nekoga s kojom se predstavio 1996. godine te albuma Mjesec iznad oblaka i Utorak. Mjesec iznad oblaka, njegov album prvijenac izdan 1997. godine, prodan je u rekordnih 110.000 primjeraka što ga do danas čini jednim od najprodavanijih muških izvođača u hrvatskoj povijesti.

Drugi album Utorak iz 1999. godine postiže platinastu nakladu u Hrvatskoj i veliki uspjeh u susjednim državama, naročito Sloveniji gdje dostiže osmerostruku zlatnu nakladu (preko 40.000 prodanih primjeraka), što je u Sloveniji do danas najveća tiraža jednog hrvatskog muškog izvođača.

Manje je poznato da je Petar sa šesnaest godina napisao hit Boginja za legendu Olivera Dragojevića.

Ovaj uspješan glazbenik 2011. godine gostuje kao pjevač uz producenta Gorana Bregovića i kompozitora Tončija Huljića u world music projektu naziva Tonči Huljić & Madre Badessa band s kojim je snimio album Ka hashish.

Poslušajte povratničku pjesmu Petra Graše!

Linker
22. travanj 2024 20:05