istockphoto
BROJNE DOBROBITI ULJA

Vratite kosi stari sjaj uz pomoć prirodnih ulja

Osim u prehrani, brojna prirodna ulja koriste se i u njezi kose i kože, a o njihovim dobrobitima dovoljno govori i to što neka od njih nazivaju čarobnim uljem ili pak tekućim zlatom.

Ako ste u potrazi za prirodnom njegom oštećene i beživotne kose, odaberite ulje koje će vam savršeno odgovarati i vratiti stari sjaj.

Kokosovo ulje odlično je za sve tipove kose i zbog toga se smatra jednim od najboljih u njezi kose. Bogato je masnim kiselinama poput laurinske i linolenske kiseline, mineralima i vitaminima i pravi je multitasker – oporavlja oštećenu kosu, dugo ju hidratizira, dobro je protiv prhuti te pospješuje rast kose.

Arganovo ili marokansko ulje odlično je za suhu kosu. Često ga još nazivaju i “tekućim zlatom” jer je bogato masnim kiselinama i vitaminom E. Arganovo ulje kosi vraća mekoću, daje prirodan sjaj, revitalizira oštećene krajeve i pomaže joj da se oporavi. Dobro je osobito ljeti i zimi jer je prirodna zaštita od sunca ali i toplinskih tretmana.

Ulje makadamije dobro je za sve tipove kose, a osobito se preporuča za ekstremno suhu i oštećenu kosu. Ne masti kosu, gotovo trenutno se upija i pogodno je za svakodnevnu upotrebu. Može se nanijeti na suhu kosu, a preporučuje se da ga se koristi prije feniranja ili peglanja kose jer štiti od isušivanja. Kosa će zahvaljujući ulju makadamije biti nahranjena i izgledati svilenkasto i zdravo.

Ulje sjemenki nara kod nas je manje poznato, ali je često glavni sastojak prozivoda za njegu kože i kose. Sjemenke nara sadrže vrlo rijetku punicičnu kiselinu (omega-5) koja ima snažno protuupalno djelovanje, a ulje nara pokazalo se odličnim u spašavanju vrlo oštećene kose i kože.

Maslinovo ulje je odličan regenerator – vrlo dostupno i cijenom pristupačno rješenje za hidratizaciju kose. Vraća prirodan sjaj kosi i umiruje vlasište pa je dobro i za masnu kosu.

Bademovo ulje odlično je za sve tipove kose i za probleme s vlasištem. Kroz nekoliko tretmana može potaknuti rast kose, vraća kosi mekoću, sjaj i volumen, te smiruje nadraženost tjemena.

Ulje avokada revitalizira i obnavlja kosu, odlično je za suho vlasište jer je bogato oleinskom kiselinom, palmitoleinskom kiselinom, linolnom kiselinom (omega 6) i alfa-linolenskom kiselinom (omega 3). Pospješuje rast kose i zaustavlja daljnje opadanje kose, a odlično je i ako se borite s ispucalim vrhovima.

Powered by NIVEA

%CODE1%

Linker
14. travanj 2024 10:56