Foto: Sipa/Cropix
POTREBNA POMOĆ

William i Catherine traže dadilju za princa Georgea

Iako su mladi roditelji planirali da će se prve mjesece života princa Georgea za njega brinuti samo oni, uz povremeno uskakanje baka Camille i Carol, količina obaveza natjerala je, pišu britanski mediji, vojvotkinju Catherine da krene u potragu za dadiljom.

Dadilja će Williamu i Catherine biti nužnost budući da se on vraća na svoj posao pilota RAF-a, a ni vojvotkinja neće uživati u predugom porodiljnom dopustu – od sredine rujna vraća se kao pratilja suprugu u protokolarnim obavezama te ponovno preuzima brigu za humanitarne inicijative kojima se bavila prije poroda.

Kao i ostale dadilje u britanskoj kraljevskoj obitelji, ni ona za malenog princa Georgea neće se tražiti preko oglasa za posao već preporukama – za tu dužnost dosad nije bilo presudno ni formalno obrazovanje ni porijeklo, birale su se jednostavne, tople žene koje su bile spremne svoj privatni život podrediti poslu, a malim pripadnicima obitelji prije svega pružiti čvrst odgoj. Budući da su im roditelji uglavnom bili odsutni, u životima prinčeva Williama i Harryja, kao i njhovog oca Charlesa, dadilja je bila praktički najvažnija osoba i najčvršći oslonac, a uz dadilje su ostali vezani cijeli život.

No, kako princ William i vojvotkinja Catherine u mnogočemu prekidaju s krutim tradicijama kraljevske obitelji, možda će oni imati drugačije kriterije za izbor dadilje.

Linker
16. travanj 2024 16:32