X factor
DRUGA LIVE EMISIJA

X FACTOR Show napustio Nikola Marjanović, Nina Simić razočarala žiri

U drugoj live emisiji popularnog showa X Factor Adria osmero natjecatelja izvelo je pjesme s popularnog glazbenog natjecanja Eurosong, a show je napustio Nikola Marjanović.

Massimo, Aleksandra Kovač, Tonči Huljić i Željko Joksimović naglasili su da od svojih kandidata stvarno očekuju maksimum jer im je tema najveće europsko glazbeno natjecanje, a s obzirom da je ovogodišnje natjecanje održano u subotu, 23. svibnja, natjecatelji su imali priliku za svoj nastup pronaći inspiraciju u izvedbama predstavnika 27 zemalja.

–> VIDEO Eurosong osvojili heroji – Måns Zelmerlöw donio pobjedu Švedskoj

U drugoj live emisiji nastupili su Antonio Krištofić, Nikola Marjanović, Jelena Đurić, Nina Simić, David Temelkov, bend 9 Control te dvoje od četiri natjecatelja koji su se nakon ispadanja vratili u show – Adnan i Tarik i Milan Bukilić.

Preostalih sedmero natjecatelja svoje će live nastupe odraditi u ponedjeljak 25. svibnja, a među njima i povratnici u show – Bobi Mojsovski i bend Highway Trio, koji će prvi put pjevati uživo.

Muški finalisti showa otvorili su drugu live emisiju izvedbom pjesme Lane moje Željka Joksimovića s kojom je popularni srpski pjevač nastupio na Eurosongu 2004. godine i osvojio drugo mjesto.

Prvi su nastupili Adnan i Tarik koji su izveli pjesmu For Real grupe Athena, a iako im je to bio prvi live nastup, suvereno su vladali pozornicom.

FOTO: Facebook

– Ja sam ih izbacio, ali sam znao da ćete ih vratiti – izjavio je prije njihovog nastupa njihov mentor Tonči, a Aleksandra je za njihovu izvedbu imala samo riječi hvale te im poručila da se opuste jer se nalaze na pravom mjestu.

Antonio Krištofić otkrio je da mu je velika želja da predstavlja Hrvatsku na Eurosongu, a u live emisiji posvećenu popularnom glazbenom natjecanju pjevao je pjesmu Zdravka Čolića Gori vatra.

– Trebao bi dozirati vibrato i dodati malo muškosti u nastup – poručio mu je Tonči, a njegova mentorica Aleksandra poručila mu je da je bio savršen.

Nikola Marjanović svoju je izvedbu pjesme Pokušaj, s kojom je Laka predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2008., posvetio svim gej i lezbijskim parovima.

FOTO: X Factor

– Do sada imaš najbolji scenski nastup i po meni bi ti trebao biti vođa nekog benda – poručio mu je Tonči, a svi mentori su se složili da je jako velik problem što često zaboravlja tekst, što se ponovilo i u ovom live nastupu.

Jelena Đurić, Massimova kandidatkinja, pjevala je pjesmu Nebo s kojom je Nina Badrić predstavljala Hrvatsku 2012. godine.

– U cijeloj regiji se govori o Jeleni i svi govore da je kraljica, a sudeći po pjevanju ona to sigurno jeste – nahvalio je Massimo svoju kandidatkinju prije njenog nastupa.

Milan Bukilić pjevao je pjesmu Đuli Daniela Popovića, a najviše od svega brinulo ga je kako će se snaći na pozornici s obzirom da uopće ne zna plesati.

– Ja sam jako navijao da se vratiš. Snašao si se i u ovoj situaciji i bio si vrlo šarmantan – rekao mu je Massimo, dok mu je Aleksandra, njegova mentorica, poručila da joj je nevjerojatno drago što se vratio u natjecanje.

FOTO: Facebook

Nina Simić, Željkova kandidatkinja, izvela je pjesmu Euphoria švedske pjevačice Loreen koja je 2012. godine pobijedila na Eurosongu.

– Ovo nije bilo najbolje, mislim da možda pjesma nije bila najbolja za tebe. Poručila bih Željku da malo radi s tobom na problemima koji se ponavljaju iz nastupa u nastup – rekla joj je Aleksandra, a Massimo joj je poručio da je to bilo na razini karaoka.

Bend 9 Control, koji čine Dušan Šarenac, Lazar Ćirković, Branimir Stamenić i Faris Pinjo, izveo je pjesmu Hold Me Now Johnnyja Logana, a za svoj nastup dobili su samo pohvale.

FOTO: Facebook

– Vi zvučite poput pravog svjetskog benda – poručila im je Aleksandra, a nakon pozitivnih komentara Massima i Željka, njihov mentor Tonči zaključio je da spajanje njih četvero u jedan bend bio pravi pogodak.

David Temelkov izveo je pjesmu Crno i belo makedonske pjevačice Kaliopi, kojoj je i posvetio svoj nastup.

– Ovaj put si pokazao i mangupa u sebi, ali se vidjelo da ti nisi rođen da budeš mangup, jednostavno si fin i pristojan – rekao mu je Tonči, dok mu je Željko zamjerio što je bacio rekvizit te što je većinom gledao u Aleksandru, svoju mentoricu, kad je pjevao. I dok je David spremno prihvatio svaki Željkov komentar, voditeljica Antonija Blaće spremno je odgovorila srpskom pjevaču rekavši da njoj nije teško vratiti rekvizit na mjesto jer je to tjelovježba koju on jako podržava te dodala da bi i on možda nekad nešto i osvojio da je bacio koji rekvizit.

Najmanje glasova publike dobili su Aleksandrin kandidat Milan Bukilić i Massimov kandidat Nikola Marjanović zbog čega su pjevali pjesmu spasa, nakon koje žiri odlučuje tko ostaje u natjecanju.

Željko je Nikoli poručio da je on već oformljen pjevač koji bi se trebao baviti snimanjem ploča te je zbog toga glas dao Milanu. Aleksandra i Massimo su svoje glasove dali svojim kandidatima. Odluka je ostala na Tončiju koji je odlučio da njegov glas ide Milanu, ali je Nikoli, koji je napustio natjecanje, poručio da mu je na raspolaganju i da će mu pomoći oko glazbene karijere.

Linker
06. travanj 2024 06:01