ALICIA KEYS

Zagrebački koncert gotovo rasprodan

Kao prvi grad u europskom dijelu turneje “As I Am”, Zagreb će 10. listopada u Dvorani Dražena Petrovića dočekati Aliciu Keys. A, kako po najavama organizatora izgleda, višestruku dobitnicu Grammyja dočekat će puna dvorana, pošto je petnaestak dana prije koncerta većina karata prodana. No, ako su “obične” ulaznice već gotovo pa nestale, u prodaji su se tek pojavila ograničena količina VIP ulaznica, koje se prodaju po 700 kuna.

Nastupom u Zagrebu, Alici Keys otvorit će europski dio turneje kojom predstavlja svoj posljednji album “As I Am”. Objavljen krajem prošle godine, “As I Am” je već ponudio nekoliko hitova, među kojima je i recentni hit-singl “Superwoman”. Na novom albumu Alicia je radila godinu i pol te, po njenim riječima „uložila svu sebe“.

Sigurna u sebe, Alicia bez bilo kakvih kompleksa u svoj glazbeni izričaj često ‘provlači’ utjecaje klasične i ‘filmske’ glazbe, što se barem dijelom može pripisati njenom studiranju na Professional Performing Arts School i Columbia University, no možda je zvuk najnovijeg albuma najbolje opisala upravo Alicia Keys u jednoj rečenici „Janis Joplin meets Aretha Franklin“.

Paralelno s njezinom svjetskom turnejom traje i nagradni natječaj “I Am a Superwoman” s kojim je pjevačica pozvala sve obožavateljice da joj pošalju pismo u kojem će opisati zašto su baš one “superžene”. Ispovijest koju ju najviše dojmi, Alicia će osobno nazvati, a ukoliko želite da pročita vašu priču, možete se prijaviti na njezinoj internetskoj stranici www.aliciakeys.com.

Linker
28. travanj 2024 18:32