RICKY MARTIN

Zasut čestitkama i kritikama

Iako za njim luduju žene diljem svijeta koje bi mu željele biti supruge, Ricky Martin postao je – samohrani otac. Time su se samo rasplamsale priče da je 36-godišnja pjevačka latinozvijezda zapravo gay, što on godinama pokušava sakriti od javnosti. Njegov je glasnogovornik prošli tjedan medijima poslao šturo priopćenje da je glazbenik postao otac blizanaca – dvojice dječaka – koji su začeti in vitro te da se oni već nalaze pod njegovom punom skrbi. Nikakvih drugih informacija: ni tko je majka, ni u kakvoj je ona vezi s ocem dječaka, niti gdje su i kada mališani došli na svijet.

Meksički novinari uspjeli su, međutim, iščeprkati neke obavijesti iz izvora bliskog pjevačevoj obitelji. Tako su otkrili da su blizanci rođeni prije tri tjedna i da bi njihova zamjenska majka mogla biti pjevačeva sestrična u drugom koljenu, koja s njim ima posebno blizak odnos. Također su saznali da je oplodnja obavljena sjemenom Rickyja Martina i jajašcima doniranim od nepoznate žene. Isti izvor potvrdio je da je dotična sestrična udana i da ima dvije kćeri kojima je Ricky krsni kum.

Pjevač slavan po hitovima “Livin’ la vida loca” i “She Bangs!” tako je bez žene i vjenčanja napokon ostvario dugogodišnji san – da postane otac i brine se o vlastitoj djeci. Do sada je, naime, to ponajviše iskazivao kroz humanitarni rad i mnogobrojna kumstva. Prije nekoliko godina je, na vrhuncu karijere, u rodnom Puerto Ricu osnovao zakladu Ricky Martin za pomoć djeci i zaštitu njihovih prava, a kao Unicefov ambasador dobre volje sudjelovao je u kampanji Call and Live za sprječavanje trgovanja i seksualnog iskorištavanja djece. Za to je prije tri godine od američke vlade dobio medalju Heroji u sprječavanju modernog ropstva.

Volim žene i seks

Latino superstar sad je, međutim, “unajmljivanjem” majke za svoje blizance šokirao javnost, posebno Katoličku crkvu u Latinskoj Americi. Honduraški kardinal Oscar Andres Rodriguez Maradiaga, koji predsjeda međunarodnim Caritasom, obrušio se na pjevača i njegov postupak nazvavši ga primjerom dehumanizacije čovječanstva.

– Ovo što je učinio Ricky Martin uništavanje je čovjekova digniteta, jer dijete, život koji se stvara, ne može biti plod iznajmljivanja. Takvi bezbožni postupci čovjeka vode nazad u prašumu – zaključio je kardinal i potaknuo nove rasprave o umjetnoj oplodnji. I dok se svećenici zgražaju, pjevač je obasut čestitkama svojih kolegica i prijateljica, među kojima je prva bila 27-godišnja američka pjevačica Christina Aguilera koja je prije sedam mjeseci rodila sina Maxa.

– Čestitam! Učinio si najbolju stvar u svom životu, uvjerena sam da si najponosniji otac – poručila mu je, a njezinim čestitkama pridružila se i 43-godišnja meksička voditeljica i model Rebecca de Alba, već 14 godina Rickyjeva najbolja prijateljica i, navodno, bivša djevojka. Njih su dvoje od 1994. do 2004., kako se priča, bili par, a govorilo se i da su se zaručili, no sve je to – kako otkrivaju ljudi bliski pjevačevom producentskom timu – bio samo paravan za njegovu homoseksualnost. Kad je Ricky Martin 1999. osvojio svijet hitom “Livin’ la vida loca” (u spotu za tu pjesmu pojavila se i naša Nina Morić), njegov privatni život počeo se pomno pratiti i analizirati. Posebno zato što je imao velik broj gay obožavatelja i redovito je biran za najdečka na njihovim godišnjim listama.

– Ja sam moderan muškarac, živim punim životom i ne osjećam barijere u sebi. Svijet shvaćam kao otvoren forum, gdje ništa nije tabu, osim kriminalnih radnji. Da sam gay, zašto to ne bih priznao? Ja sam normalan muškarac. Volim žene i seks. Punokrvni sam Portorikanac i nikad me ne bi privukao seks s muškarcem – izjavio je jednom Ricky koji je, navodno, s Rebeccom želio imati obitelj, ali ona nije mogla pristati na to da ga dijeli s muškarcima. Stoga su odlučili krenuti svatko na svoju stranu i sačuvati prijateljstvo.

– Ne želim ništa komentirati, kao što Ricky i ja nikada nismo govorili o svojem odnosu. Znala sam da je Ricky to planirao i to je predivna stvar. Svatko ima pravo ostvariti svoje snove, a kako će to učiniti, nikoga drugog se ne tiče – rekla je Rebecca kad su je novinari pitali o Rickyjevim blizancima, ostajući i dalje vjerna najboljem prijatelju, pa se pretpostavlja da će upravo ona biti krsna kuma njegovim sinovima.

Sanja Renić

Linker
29. travanj 2024 02:40