IVANA I TONY CETINSKI

Zbog paparazza smo pobjegli iz grada

Nakon 20 godina karijere na domaćoj estradi Tony Cetinski (41) odlučio se okušati i na međunarodnoj glazbenoj sceni. Hrvatski kralj popa svijetu će se predstaviti kao izvođač popularnih kancona i arija iz opera i opereta, a kako će to zvučati, može se čuti na njegovu novom albumu “Da Capo”, koji izlazi 9. lipnja. Na njemu je 14 pjesama, a uz poznate numere kao što su “E lucevan le stelle”, “Core n’grato”, “O sole mio” i “Nessun dorma”, Tony je na album uvrstio i dvije crossover pjesme što ih je sam skladao te klapsku pjesmu “Dalmatino povišću pritrujena”. Producent i aranžer albuma škotski je skladatelj John Cameron , poznat po filmskoj glazbi, mjuziklima te suradnji s Joseom Carrerasom, Ellom Fitzgerald i Donovanom. Iako je “Da Capo” pretežito namijenjen stranom tržištu, prodavat će se prvo u Hrvatskoj, na kioscima Tiska, a od 1. srpnja i u inozemstvu.

– Mislio sam da “Dalmatino povišću pritrujena” neću moći otpjevati, jer sam je navikao slušati u specifičnoj aritmici, sve dok je Cameron nije stavio u neki tempo i ritam. Dalmatinci su malo zbunjeni tim aranžmanom, a stranci su oduševljeni, misle da će to biti hit. Ostale pjesme kao da su prirodno iz mene izašle, što nije ni čudno, jer ih cijeli život slušam. Moja baka Maria tim me pjesmama uspavljivala, moj otac Mirko izvodio ih je na sceni. Na neki način ispunjavam njegov san, jer to je uglavnom bio njegov repertoar. Na CD-u će pisati da je posvećen mojim roditeljima i pokojnoj noni Mariji – kazao je Tony Cetinski u intervjuu za novi broj Glorije.

U razgovoru s Glorijinim urednikom Neviom Pintarom, pjevač je govorio o svojem novom albumu, ali i nezadovoljstvu Porinom te sukobu s Anđom Marić , kolegicom iz žirija talent showa Hrvatska traži zvijezdu.

– Neću glumiti da je naša kemija super i da se super slažemo, ne obožavamo se, ali moje mišljenje o njoj i njezino o meni nema veze sa showom. Osjeća se da nismo kompatibilni koliko bismo htjeli biti, ali to nas ne sprečava da profesionalno odradimo svoj posao – kazao je Tony Cetinski.

Govoreći o svojoj obitelji, supruzi Ivani i kćerki Piji, otkrio je da su svoju jedinicu krstili, ali uz malu varku.

– Otkad je rodila, Ivana stalno mora nekome ostavljati dijete da bi se otišla do placa, jer stalno vrebaju paparazzi. Trčali su za nama, ulijetali u haustor i jako nas opterećuje što nikamo ne možemo opušteno otići s djetetom. Zbog toga smo se i preselili iz centra grada u Lučko. Bili smo dogovorili krštenje u Crkvi sv. Marka, i naravno da je već tjedan dana prije počela opsada, jer svećenici puno pričaju. Onda nismo ni javili da otkazujemo, bili smo jednako bezobrazni, pa smo krštenje premjestili u Zagorje. Krstili smo je u Bednji – kazao je Tony Cetinski, ujedno naglasivši da su Ivana i on jedan od najsretnijih parova na estradi.

Intervju s Tonyjem Cetinskim u cijelosti možete pročitati u novom broju Glorije (br. 804) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
03. svibanj 2024 20:56