MASTERCHEF

Željana Ančić - specijalistica za ribe

Strast prema kuhanju 8 show Masterchef dovela je Željanu Ančić (24), koja kao menadžerica ljudskih resursa povremeno radi u dubrovačkim hotelima. Odrasla je u peteročlanoj obitelji u mjestu Zavojane u Dal­matinskoj zagori, a životni uzor su joj majka Sanja, nadzornica sobarica u jednom hotelu u Makarskoj, i otac Željko, obrtnik specijaliziran za uređenje vrtova.

U show se prijavila na nagovor mlađih sestara – Suzane (21), medicinske sestre na odjelu pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik, i Ive (17), učenice Srednje medicinske školu u Splitu. Kao najstarija sestra kuhala im je, naime, ručak dok su im roditelji bili na poslu, isprva jednostavna jela poput pašte-fažola, a s vremenom je naučila pripravljati i jela ispod peke te riblje delicije, s kojima se iskazala u showu. U duelu s profesionalnim kuharom odlično se snašla u pripremi slatkovodne ribe, iako ju je kao cura s mora kuhala prvi put u životu.

– Uz blagoslov roditelja, s četrnaest i pol godina otišla sam od kuće i u Makarskoj upisala srednju Hotelijersko-turističku školu. U početku mi je nedostajala obitelj te prijatelji iz Zavojana, no poslije sam očvrsnula. Samopouzdanje koje sam stekla dobro mi je došlo na studentskoj praksi u luksuznom hotelu u Colorado Springsu, gdje sam nekoliko mjeseci vodila restoran i šefovala konobarima – kaže Željana, koja će – ako pobijedi u Masterchefu – nagradu iskoristiti za otvaranje vlastitog restorana. Vjerojatno u Mokošici, gdje živi otkako je završila studij.

Tanja Vučićević

Linker
27. travanj 2024 09:13