PRAVA GEJŠA

Zhang Ziyi pružala seksualne usluge za milijunske iznose?

Prekrasna kineska glumica Zhang Ziyi (33), zapadnim gledateljima poznata po filmovima “Sjećanja jedne gejše”, “Tigar i zmaj”, “Kuća letećih bodeža” i “Gas do daske 2”, pred sudom bi se mogla braniti od optužbi da je elitnom prostitucijom privredila 130 milijuna dolara u kineskim juanima te na taj dohodak izbjegla platiti porez. Kineski mediji javljaju da je za vrijeme trajanja istrage Zhang zabranjen izlazak iz zemlje, što bi mogao biti i razlog njenog izostanka s Filmskog festivala u Cannesu.

Među istaknutim dužnosnicima s kojima je Ziyi navodno spavala je i osramoćeni Bo Xilai, izbačen iz Politbiroa kineske Komunističke partije zbog optužbi da je umorio britanskog biznismena. S njim je, tvrdi se, spavala deset puta između 2007. i 2011. godine, a svaku bi noć naplatila oko dva milijuna dolara. Upoznao ih je Xu Ming, milijardu dolara težak kineski poslovnjak, također pod istragom zbog korupcije. On je vlastima potvrdio priču po kojoj je Zhang platio 1 200 000 dolara za jednu vruću noć te je potom preporučio kolegi. Ukupno joj je isplatio 36 milijuna dolara, a tvrdi da je ljepotica sličan aranžman imala i s drugim istaknutim Kinezima.

Ziyini kineski agenti odbacili su, dakako, optužbe.

– Vijesti su izazvale trnce u našim kralješnicama i duboko nas rastužile. Zašto predana i odgovorna glumica mora trpjeti takve objede? – retorički su se upitali.

Na svom blogu u neproničnom je stilu sama Zhang napisala kako ljudi u svojoj mašti često vjetar zamijene kišom.

Zhang živi u Hong Kongu, a od 2008. do 2010. bila je zaručena za izraelsko-američkog poduzetnika Vivija Neva, ranije dečka Kate Moss. Kao globalna zvijezda često je na meti lokalnih tabloida, pa bi se i ovaj posljednji skandal mogao pokazati kao puka novinska tlapnja.

Linker
14. svibanj 2024 01:58