Splash
IME JE ZNAK

Znakovito ime novorođene princeze iznenadilo obožavatelje

Iako stara svega nekoliko dana, malena princeza postala je poznata diljem svijeta i već se pojavila na brojnim naslovnicama svjetskih magazina, a sada je konačno otkriveno i ime o kojemu se već dugo vremena nagađalo.

Vojvotkinja Catherine (33) i princ William (32) 2. svibnja postali su ponosni roditelji malene princeze koja će biti odlično društvo princu Georgeu, koji će sredinom srpnja proslaviti drugi rođendan.

O njenom imenu nagađalo se mjesecima, a sada je konačno stiglo službeno priopćenje u kojemu je otkriveno ime kojim su brojni Britanci oduševljeni.

– Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea s posebnom radošću objavljuju kako su svoju kći nazvali Charlotte Elizabeth Diana, a službeni kraljevski naziv biti će Njezino kraljevsko visočanstvo princeza Charlotte od Cambridgea – stoji u službenom priopćenju Kensingtonske palače.

Malena princeza tako će nositi čak tri znakovita imena: Diana po pokojnoj princezi i majki princa Williama i Harryja, Elizabeth po svojoj prabaki i aktualnoj Kraljici, a Charlotte je ženska inačica muškog imena Charlesa, Princa od Walesa te je jedno od čestih ženskih imena u obitelji vojvotkinje Catherine.

Linker
19. travanj 2024 22:47