NOVI ALBUM

Zoran Predin: Supruzi se najviše sviđa kada pjevam Čolića

Slovenski kantautor Zoran Predin , rođen prije ­53 godine u Mariboru, ovih je dana u Zagrebu snimio spot za pjesmu ‘Te noći kad umrem’, kojom najavljuje album ‘Tragovi u sjeti’. Uz klavirsku pratnju Matije Dedića obradio je svojih najdražih 12 pjesama, koje u originalu izvode Oliver Dragojević, Bijelo dugme, Zdravko Čolić, Arsen Dedić… ­

EKSKLUZIVNO Album ‘Tragovi u sjeti’ nabavite u Gloria Shopu

Kako je došlo do toga da pjevate tuđe pjesme? – Kao nagrada. Svatko od nas ima svoje omiljene pjesme koje ga prate kroz život. Napokon sam se ohrabrio i skupio ih na jednom albumu.

Kako bi Zoran Predin, tri desetljeća mlađi, reagirao da ugleda svoje ime na tom albumu? – Pao bi u nesvijest. Međutim, danas bih za svaku od ovih pjesama dao pola svog opusa.

Jeste li dobili dozvolu svih autora za reinterpretaciju? – Da. Kad sam ih nazvao, prvo mi je laknulo što svi znaju s kim pričaju, a potom i jer su mi ih velikodušno prepustili na uporabu.

Što na sve kaže vaše supruga Barbara? – Jako je zadovoljna. Uostalom, njezine reakcije bile su mi ključne pri izboru, a najdraža joj je Čolićeva ‘Ti si mi u krvi’.

Kruno Petrinović

Linker
28. travanj 2024 09:26