IZ EGIPTA S LJUBAVLJU

Zrinka Cvitešić: Zagrlila sam svojeg idola Omara Sharifa

Glumica Zrinka Cvitešić osvojila je još jednu nagradu, četvrtu ove godine, s ulogom stjuardese Lune u filmu “Na putu” bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić . Na 26. Alexandria Film Festivalu za mediteranske zemlje, koji se održavao od 14. do 19. rujna u Aleksandriji, hrvatska glumica je na završnoj večeri osvojila nagradu za najbolju glumicu, piše Jutarnji list.

– Konkurencija je bila više nego žestoka. Više od 50 filmova iz 16 zemalja, među kojima i filmovi iz Grčke, Španjolske, Francuske, Italije, Turske, Maroka i drugih, natjecalo se za glavnu nagradu, ali i za sve ostale kategorije – rekla nam je Cvitešić netom nakon povratka u Zagreb, te dodala da joj najdraža uspomena iz Aleksandrije nije bio trenutak kada su organizatori prozvali njezino ime, nego kada je upoznala slavnog egipatskog glumca Omara Sharifa na prvoj večeri festivala.

– Na otvaranju festivala organizatori su mu dodijelili počasnu nagradu. Upoznali su nas na sceni te smo se izgrlili i izljubili i to mi je bio apsolutni vrhunac festivala. Cijeli život bila sam njegova velika obožavateljica. Odrasla sam na njegovim filmovima i maštala da će se i meni dogoditi takva ljubavna priča – ispričala je Zrinka, koja je bila jedina hrvatska predstavnica na festivalu, iako je u konkurenciji bio i hrvatski film “Crnci”.

– Većina je mislila da sam iz Bosne jer sam predstavljala bosanskohercegovački film. Zanimljivo, osim mene nije uopće bilo nikoga iz Hrvatske, iako je snimatelj Branko Linta dobio nagradu za ‘Crnce’. Nije mogao doći nitko ni iz moje filmske ekipe, pa sam se većinu vremena družila s Turcima koji su došli na festival s nagrađivanim ‘Step into the Darkness’ – kaže Cvitešić, kojoj je društvo u Egiptu pravio i njezin dečko, glazbenik Hrvoje Rupčić .

– Ovo mi je bio prvi put da sam posjetila Egipat i bilo mi je odlično. Hrvoje i ja smo se super proveli jer je organizacija festivala bila vrhunska – priznala je Zrinka Cvitešić.

Ana Lulić / Jutarnji list

Linker
01. svibanj 2024 21:30