Couple lying in bed together
 Colourbox
ŽIVOTNA ŠKOLA ŽUŽI JELINEK

ŽUŽI SAVJETUJE Kako prepoznati ljubavnika

Vjerojatno zato što su dani sve topliji, što nas priroda mami svakim danom sve više van, mnogi i žene i muškarci već se vide negdje na odmoru, zamišljenom, dakako – udvoje. I jednima i drugima mota se po glavi – štošta. Seks je nezaobilazna tema priznao to tko ili ne. Sve zapravo i počinje seksualnim maštarijama. Samo, rijetko tko ih priznaje. Doduše, to i jest intima, ali neki put i o njoj valja porazgovoriti.

Ne govorim to napamet. I sama se iznenadim svim mogućim i nemogućim upitima koje mi postavljaju moji čitatelji ili tek neki koji su upućeni da mi se obrate. A ja nisam nikakav terapeut, još manje netko tko “ima recepte” za sve moguće i nemoguće probleme, ja obično pišem o onome što sam sama proživjela, ili što su proživjeli oni koji su mi bliski ili su mi se povjerili. Dakako da i mnogo čitam o svemu što je vezano uz taj važan segment ljudskoga života. Premda postoji već mnogo literature o tome što seksualni život partnera čini skladnim, što je to što treba činiti da bi oba doživjela puninu veze, ali i izvjesnu trajnost, ipak ima još toliko nepoznanica da se i sama čudim zašto je tomu tako. Jer, seksualna revolucija odavno je završena. Iznenadio me jedan muškarac, Dalmatinac, kojem još nije jasno zašto ga je partnerica prevarila s drugim, kad su vodili ljubav kad god se to njoj prohtjelo, a prohtjevi joj baš i nisu bili mali. On se držao, a i drugi su također mislili, da je strahovito potentan. Muškarčina, što bi se reklo! Za njim bi žene trebale ludjeti, ali ako i jesu, nije to dugo trajalo. Nisam mu odgovorila jer nisam ga željela uvrijediti, ali, čudim se da još ne zna da kvantiteta uopće ne mora značiti kvalitetu. Moj Dalmoš bi morao prihvatiti činjenicu da mu je krajnje vrijeme da savlada sve tehnike i tajne ponajprije ­ predigre. A sva je mudrost u posve jednostavnim trikovima koji bi njegovu partnericu doslovce oborili s nogu, a on sigurno ne bi bio – rogonja. No, još mu nije kasno. Ljubi se ili se ljubav traži cijeli život. Da ju je “rogonja” ljubio do izluđivanja, da je nije bjesomučno skidao da bi “što prije obavio posao”, već polako zavlačio ruke ispod odjeće, da je imao na umu da njoj treba pet puta dulje da se “zagrije” nego njemu, ne bi brala cvijeće u tuđem vrtu.

Ženu ništa ne može više zagrijati od dodira kože o kožu, a kad se seksualno uzbudi, cijelo njezino tijelo postaje osjetljivije na dodir. Kažu seksualni terapeuti da treba upoznati ženino tijelo prije nego se pređe na “pravu akciju”. Lako će svaki muškarac prepoznati je li mu partnerica u ekstazi od njegovih dodira – po dubokom disanju, crvenilu lica, zatvorenim očima, uzdisajima i brzom kucanju srca. To je trenutak kad je ona “u nebu”, a i on joj se tek tad može do kraja pridružiti. Nikad, ama baš nikad ne bi trebao biti ondje prije nje. To svaki muškarac mora znati! Bez poljupca nema pravog seksa, barem ne onakvog kakav mnogi priželjkuju. Važnost nježnih vlažnih poljubaca, pa i laganih ugriza, ne treba podcjenjivati. Posebnu pažnju treba posvetiti mjestima koja su najosjetljivija, a to je zasigurno bočna strana vrata. Znanstvenici su čak potvrdili kako nježno dodirivanje djeluje opuštajuće i stimulirajuće te poboljšava doživljaj orgazma. Grudi su, pak, posebna priča. Muškarci ih obožavaju, ali zna im se baš zbog toga desiti da budu i tu grubi. Ženu izluđuje kad ih se ljubi sitnim poljupcima te lagano dodiruje kružnim pokretima. Sve to, dakako, treba činiti baš u predigri. Vjerojatno mnogi već znaju da u trenutku kad je žena najuzbuđenija, ona “nabubri” i do 25 posto. Ne znam je li moj Dalmatinac shvatio i što znači stražnjica za njegovu partnericu. Ako ju je grubo i napadno uhvatio u javnosti, to je ne samo neukusno i neprimjereno nego i nimalo seksepilno.

Mnoge žene naprosto izlude kad im se gricka ušna resica, ali, i mali “prljavi razgovori” mogu biti poprilično uzbudljivi, naravno, ako se oboje osjećaju ugodno pritome. Uostalom, “šaputanja na jastuku” dobila su i svoju filmsku priču. Nikako ne treba zaboraviti ni komplimente jer i tu je znanost rekla svoje ­ oni ženu čine samouvjerenijom, ali i potiču je da uzvraća na isti način. A nema muškarca koji ne želi čuti da je u svemu ­ naj. Zapravo me to uvijek i čudilo. Ma kako da je pametan, obrazovan i u samom društvenom vrhu, “pada” na svako to naj, čak i od onih žena do kojih mu nije baš stalo. Očito je u pitanju taština i neprestana potreba da se dokazuje, ali i da mu se drugi zbog toga dive. I možda nešto što mnoge zbunjuje -­ jezik i njegova uloga u stvaranju uzbuđenja. U ustima on mora biti stimulirajući faktor, ali treba izbjegavati njegov pretjerani rad u području uha. Ne znam kako se moj “potentni Dalmatinac” vladao neposredno nakon seksa, ali nadam se da nije bio pun sebe “zbog uspješno obavljenog posla”, i jednostavno se digao iz kreveta i zapalio cigaretu. Pravi ljubavnici znaju što im je činiti prije vođenja ljubavi, ali i poslije. Za potpun ugođaj sve je u vođenju ljubavi važno. Ovo su samo neki momenti koji mogu svakome uljepšati trenutke intime, ali dakako ne i svi.

Profesor Smith sa sveučilišta u Californiji je jednom rekao da je baveći se seksualnom terapijom i sam mnogo naučio. Čak više liječeći žene nego muškarce. Jer, žene će bez kompleksa reći što ih muči. One će kod terapeuta reći što žele i bez straha izgovoriti i ono što im se ne sviđa. Mnoge su se i našle u njegovoj ordinaciji jer žele zadržati ljubavnika, ali ne žele raditi ono što on traži od njih. A u prvom redu je to oralni seks. I ako se odličan seks ne svodi samo na orgazam, oralni nije samo put kojim se on postiže, već često samo način na koji muškarac pokazuje ženi da je u potpunosti prihvaća i želi. To je i njegov iskaz da mu ništa na njezinom tijelu nije gadljivo. Ali, isto to želi i od nje. No, kako kaže terapeut, sve može biti savršeno kad je izvedeno smišljeno i s mnogo ljubavi. Kad je muškarac znalac, kad želi partnerici dokazati da je voli, da od nje želi sve, onda sve od sebe mora i dati. Nema žene koja pod “vodstvom savršenog ljubavnika” ne bi prihvatila i oralni seks. I ne samo to ­ kojoj i on ne bi bio na kraju ­ užitak. Konačno, koliko muškarci vole oralni seks najbolji je primjer Bill Clinton. Još malo pa je izgubio sve ono što mu je bilo najvažnije u životu zbog oralnog seksa. Očito mu je toga nedostajalo ­ doma. Čini se da je toga bila svjesna i Hillary i možda i zbog toga ipak otrpjela tu sramotu. Može li se dobar ljubavnik prepoznati i prije nego se s njim legne u krevet, pitaju mnoge. Kažu psiholozi da može. Mnoge žene su na “seksualnim ispovijedima” rekle da je dobar ljubavnik onaj koji ponajprije cijeni senzualnost i izvan spavaće sobe. Ja bih stoga savjetovala svim muškarcima da ljubavnu predigru počnu od toga.

Linker
06. ožujak 2024 07:07