GEORGE LUCAS

Zvijezda u Dubrovniku

Velika luksuzna megajahta Kismet, česta gošća Dubrovnika, dovezla je jednog od najvećih producenata svih vremena – Georgea Lucasa.

Svjetski poznati filmaš, jedan od daleko najbolje plaćenih u svjetskoj filmskoj industriji, odlučio je ove godine odmor provesti na Jadranu obilazeći dalmatinske otoke. Hrvatska mu nije nepoznata destinacija: u malom istarskom srednjovjekovnom gradiću Draguć već prije nekoliko mjeseci je najavljeno da će Lucas voditi projekt snimanja za film “Red Tails”.

Riječ je o ratnoj drami, ekranizaciji istinitog događaja o afroameričkoj jedinici pilota lovaca koji su u Drugom svjetskom ratu pratili i štitili eskadrile bombardera.

Taj film Lucasu će biti prvi nakon petnaest godina koji nema veze s filmskim uspješnicama “Ratova zvijezda” i “Indiana Jonesa”.

George Lucas, inače, krstari na 68-ometarskoj luksuznoj jahti Kismet sa šest paluba, jednoj s popisa najvećih i najluksuznijih svjetskih plovila. U Dubrovnik se jahta sidrila ispred otoka Lokruma s pogledom na povijesnu jezgru Dubrovnika u četvrtak navečer, a već u petak prije podneva Lucas je angažirao profesionalnog vodiča za razgledanje povijesne jezgre.

Nije imao ništa protiv zastati pred fotoobjektivima fotoreportera koji su zabilježili njegov prvi posjet Dubrovniku o kojemu je tako puno slušao od kolega filmaša.

Paulina Peko/EPEHA

Linker
02. svibanj 2024 06:45