Arhiva/JLP/Sipa/Cropix/AFP/Cropix
NAPADI PANIKE

Zvijezde koje se bore s napadima panike i anksioznošću

Ansioznost ili tjeskoba je osjećaj napetosti, zabrinutosti, panike, straha i velikog stresa, te je svatko povremeno iskusi, no ona postaje problem kada je neprestano prisutna ili se javlja u neuobičajenim situacijama.

Možda su vrlo bogati, uspješni i slavni, ali ni oni nisu pošteđeni – neki od njih problem vuku još iz djetinjstva, dok se neke zvijezde bore s tim poremećajem zbog prirode svoga posla. Pogledajte tko je sve progovorio o svojoj borbi s tjeskobom i napadima panike.

Jennifer Lawrence (25) borila se s anksioznošću kao tinejdžerica, a sada o tome govori kako bi pomogla svima koji se suočavaju s istim problemom.

JLP

FOTO: JLP

– Kad sam krenula u školu, kao da je netko ugasio sva svjetla. Dijagnosticirali su mi socijalnu anksioznost i naposljetku sam posjetila terapeuta koji mi je dao lijekove – otkrila je 2013. godine u intervjuu i dodala kako joj je upravo kombinacija lijekova i terapije pomogla da se nosi s činjenicom da je sada javna osoba.

Emma Stone (26) boluje od anksioznosti i paničnih napada još od djetinjstva.

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 11: Actress Emma Stone attends the 72nd Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 11, 2015 in Beverly Hills, California.   Frazer Harrison/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
AFP/Cropix / AFP

FOTO: AFP/Cropix

– Prvi put sam imala napad panike kad sam bila kod prijateljice i mislila da će cijela kuća izgorijeti. Nazvala sam mamu da dođe po mene, a iduće tri godine napadi jednostavno nisu prestajali – priznala je oskarovka kojoj je gluma pomogla da se nosi s poremećajem.

– Gluma je odlična jer si ne možeš dopustiti da razmišljaš o drugim stvarima. Moraš razmišljati o zadatku koji imaš – otkrila je svoje rješenje slavna glumica koju bi ti napadi jednostavno paralizirali, a njen problem nitko nije razumio pa je u djetinjstvu izgubila mnogo prijatelja.

Iako se prema njenim nastupima ne može uočiti, Adele (27) se boji javnih nastupa. Britanska pjevačica priznala je 2011. godine da je imala napade anksioznosti, koji su često bili potaknuti zahtjevnim rasporedom nastupa.

arhiva gloria.hr

FOTO: Gloria.hr arhiva

– Bojim se publike. Na jednom nastupu u Amsterdamu pobjegla sam kroz izlaz u slučaju požara, znala sam povratiti i po nekoliko puta prije nastupa. Ne volim turneje, jer me na njima prati anksioznost – izjavila je tada slavna pjevačica kojoj je u prevladavanju tog problema uvelike pomogla Beyonce i predložila joj da razvije svoj vlastiti alter ego, što je Adele pomoglo da razvije samopouzdanje i smanji napade.

Chris Evans (34), zvijezda akcijskih filmova, u više intervjua govorio je o svojoj borbi s anksioznošću, a najteže mu je kad promovira filmove.

Sipa/cropix

FOTO: Sipa/Cropix

– Stalno sam pod budnim okom javnosti i to je vrlo stresno okruženje – priznao je Chris i dodao kako mu je najviše pomogao odlazak na terapiju gdje je shvatio da je najbolje razgovarati o onome kroz što prolaziš.

Linker
02. ožujak 2024 10:19