PRVI SAKRAMENT

Zvonimir i Leonarda Boban krstili kćer Ružu

Bivši nogometni reprezentativac Zvonimir Boban i njegova supruga, modna dizajnerica Leonarda , krstili su danas svoju 4-mjesečnu kćer Ružu .

Djevojčica je rođena 30. studenog prošle godine, a sretni roditelji krstili su je danas u crkvi Sv. Franje Ksaverskog, piše tjednik Story. Dobro raspoložena mama Leonarada nije skrivala sreću dok je držala svoje zlato u rukama, a dodjeli prvog sakramenta njihovoj sestri prisustvovala su i ostala djeca Bobanovih: 13-godišnja Marija, 6-godišnje Gabrijel te 4-godišnji blizanci Rafael i Marta.

– Ružu sam rodila carskim rezom u bolnici Merkur, s epiduralnom anestezijom, jer sam željela biti posve svjesna i vidjeti svoju bebu čim dođe na svijet. No, ruke su mi bile ‘razapete’ – na obje sam nešto dobivala intravenozno – i nisam je mogla primiti. Položili su mi je na obraz, zamisli, bila je sićušna kao mačkica, čitava mi je stala na lice. Kako je rođena ranije, morali su je odmah premjestiti u bolnicu u Vinogradskoj, na specijalizirani odjel za nedonoščad, i od samog poroda više je nisam vidjela. Ja u jednoj bolnici, ona u drugoj, plakala sam cijele dane, doktori su me počeli izbjegavati, okretati glavu kad bi me ugledali u suzama. Četvrti dan nakon carskog reza tražila sam da me puste van na moju odgovornost jer sam bila odlučna da vidim Ružu i da je kasnije dojim. Počela sam se izdajati već u bolnici, a kad sam došla doma, nisam mogla voziti zbog reza pa me Zvone u nekom poluležećem položaju dvaput dnevno vozio kod Ruže da se malo družimo, da je nahrane na bočicu s mojim mlijekom. Bila je 40 dana u bolnici, ja sam 40 dana plakala, Zvone je morao smirivati situaciju radi druge djece … Mislim da to nije bio baby blues, nego, jednostavno, okolnosti. Još sam traumatizirana tim njezinim gramima, svakodnevnom strepnjom i pitanjem koliko je dobila na težini i može li ići doma. No, čim je Ruža došla doma, prihvatila je dojenje, bočicu ne želi ni vidjeti, uhvatili smo neki svoj ritam, dani su postali normalni. Ja ujutro s Ružom ustajem rano, nahranim je, onda ona spava, a ja vozim Mariju i Gabrijela u školu te Rafaela i Martu u vrtić – opisala je Leonarda Boban prve dane svoje kćeri u nedavnom razgovoru za Jutarnji list.

Linker
14. travanj 2024 01:46