Nova tv
POČELA U KAZALIŠTU

Özgü-Namal - junakinja "Milosti" renomirana je turska glumica

Nova miljenica hrvatske javnosti koja prati turske sapunice, Özgü-Namal, cijenjena je turska glumica, dobitnica mnogih nagrada.

Zvijezda serije “Milost“, koja se trenutno prikazuje na Novoj tv, rođena je 1978. u Istanbulu. Osobita Özgü-Namal (riječ özgü prevedena s turskog znači osobita, posebna) strastvenu ljubav prema glumačkom pozivu gajila je od ranog djetinjstva. Počela je u kazalištu Masal Gercek, ali je kasnije “daske koje život znače“ zaobilazila pronašavši se u brojnim serijama. Odigrala je više od trideset uloga, uključujući i one u filmovima, navodi Slobodna Dalmacija.

Özgü-Namal proslavila se u ulozi djevojke Gulu u televizijskoj seriji “Polja nade“ (“Hanımın Çiftliği“, 2009.), jednoj od najgledanijih serija u Turskoj, koja je osvojila mnogobrojne nagrade. Zanimljivo je da su “Polja nade“ snimana s jednim od najvećih budžeta u turskoj televizijskoj produkciji.

Filmski debi ostvarila je u “Sir Çocuklari“ (2002.) igrajući lik Zeynep. Özgü-Namal, tada 24-godišnjakinja, nagrađena je kao najperspektivnija glumica na Ankara International Film Festivalu. Potom se zanosna Turkinja pojavila u nekoliko filmova – “Anlat Istanbulu“, “Büyü“, “Beynelmileu“…

Za ulogu u filmu “Sreća“ („Mutluluk“, 2007.) nagrađena je Zlatnom narančom na Filmskom festivalu u Antaliji za najbolju glumicu, a u biografiji Özgü-Namal notirane su još dvije nagrade na Istanbul Internatonal Film Festivalu 2006. godine za film “Beynelmilel“, piše Slobodna.

Linker
25. travanj 2024 17:04