Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Ana Vučak Veljača nam je otkrila modne navike: 'Kupujem online u dva omiljena dućana, posljednje što sam naručila su visoke čizme'

Zbog stilske nostalgije prema 70-ima i 80-ima glumica zagrebačkog kazališta Trešnja posve je slučajno postala trendseterica - jer su odjevni predmeti iz aktualnih kolekcija inspirirani baš tim modnim dekadama.

Važno mi je kako izgledam i uživam isprobavajući različite modne kombinacije. No to je manji dio posla za dobar “opći dojam”, jer izgled je odraz cijele osobnosti i na njemu je važno “raditi” iznutra i izvana - kaže Ana Vučak Veljača (32), glumica kojoj je jesen prilično dinamična. Osim u predstavama matičnog kazališta Trešnja, igra i u “Prazninama” u zagrebačkom HNK-u, a od listopada će voditi i HRT-ov show “Kuhan i pečen”.

INSPIRACIJA IZ PROŠLOSTI

Imam neki svoj stil unutar kojeg se dobro osjećam. Zaljubljenica sam u modu 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, a danas se mnogo “recikliraju” upravo ta razdoblja pa stvari koje su trenutačno trendovske prilično odgovaraju mojoj estetici. Ponekad su to traperice i bijela majica, a katkad se zaigram s haljinama, romantičnim suknjama i košuljama. Zimi pak ne izlazim iz gležnjača.

Vladimira Spindler

VJEČNA INVESTICIJA

Posljednje što sam kupila bile su visoke crne kožnate čizme brenda Jimmy Choo. Našla sam ih na Net-aPorteru, a čim sam ih ugledala, znala sam da će biti investicija koja će se isplatiti. Većinu odjeće kupujem preko internetskih stranica omiljenih brendova - Topshop i Sézane, a u Zagrebu su mi najdraže destinacije trgovine Mango, Massimo Dutti i XYZ.

ELEGANCIJA ZA POSEBNE PRIGODE

Za premijere i slične prigode dam si oduška pa iz uobičajenih, ležernih kombinacija uskočim u elegantne haljine i cipele s visokim potpeticama. Takve komade najčešće kupujem na putovanjima, ali volim odjenuti i nešto od domaćih dizajnera kao što su Envy Room, Greta Gudelj ili Etna Maar.

'SLABA' SAM NA ŠEŠIRE I VEČERNJE TORBICE, A NAJDRAŽI NAKIT DAROVALI SU MI SUPRUG I BAKA

ŠEŠIR GLAVU ČUVA

Šešire skupljam već godinama i u zimskim mjesecima neizostavni su dio mojih odjevnih kombinacija. Imam ih desetak - damskih, kaubojskih, s velikim obodom... Na putovanjima mi je posebno zadovoljstvo obilaziti salone u kojima se prodaju, to mi je zapravo svojevrsni ritual, a od svih modela najdraži mi je jedan crni iz zagrebačke trgovine Cahun koji sam dobila od mame za 28. rođendan.

ZLATNA USPOMENA

Torbice su mi najdraži modni dodatak, a na ruci mi je uvijek i mali, ženstveni, zlatni sat s tankim smeđim kožnatim remenom koji mi je darovao muž, filmski scenograf Ivan Veljača. Ne nosim mnogo nakita, ali mi je posebno drag zlatni medaljon koji sam na dan vjenčanja dobila od bake. Za mene ima veliku sentimentalnu vrijednost jer ga je njoj darovao moj djed, za 25. godišnjicu braka.

Vladimira Spindler

POHVALA KOLEGICAMA

U glumačkoj branši mnogo kolegica i kolega ima zanimljiv stil, što je možda povezano i s našim poslom koji je kreativan pa se to vjerojatno odražava i na odijevanje. Karla Brbić, Iva Mihalić i Jadranka Đokić baš su uvijek zanimljivo i lijepo odjevene, ne “utope” se u masi, nego ističu originalnim modnim izričajem.

Linker
11. travanj 2024 18:33