Simbolika crvene

Atipično i simbolično! Kakvu poruku šalje crveni Klisab sako Antonete Alamat Kusijanović

Da crveni tepih nije rezerviran isključivo za glamurozne haljine, dokazala je scenaristica i redateljica odjenuvši odijelo modnog dvojca Klisab.

Scenaristica i redateljica Antoneta Alamat Kusijanović, sinoć je na crvenom tepihu povodom svečanog otvorenja 28. Sarajevo Film Festivala pokazala modnu odvažnost.

Da crveni tepih nije rezerviran isključivo za glamurozne haljine, dokazala je članica žirija Natjecateljskog programa, odjenuvši odijelo modnog dvojca Klisab. Upečatljiv sako, ručno oslikan u nijansama crvene boje karakteristične za festival, inspiriran je bosanskim ćilimima. Sako je krojno dekonstruiran i naknadno spajan sigurnosnim iglama, a njegova je dojmljivost dodatno istaknuta crnim hlačama klasičnog kroja.

image
KLISAB
image
KLISAB

Razgovarali smo s dizajnerima Tomislavom Kliškinićem i Markom Šabarićem iz Klisaba o neobičnom procesu nastanka ovog sakoa i otkrili su nam sve detalje.

Prvo, zašto crvena? Crvena boja nije česta u Klisab kolekcijama i za nas koje smo ih pogledali sve, od prve do ove posljednje, crvena je pravo iznenađenje.

image
KLISAB
image
KLISAB
image
KLISAB

„Antoneta je izrazila želju za atipičnim i simboličnim modelom u crvenoj boji, a mislimo da smo ovim izdanjem u tome i uspjeli", kažu nam dizajneri. Sigurno, jer ne može nam promaknuti ovaj ručni rad koji nosi i snažnu poruku. Dekonstrukcija pa ponovno spajanje u jednu zaokruženu strastvenu cjelinu, nema bolje poruke za Sarajevo.

image
KLISAB

‘‘Zbog dobivene slobode, proces stvaranja bio je izrazito kreativan i uspješan na obostrano zadovoljstvo“, kazali su nam dizajneri. Antoneta Alamat Kustijanović, koju nismo navikli često gledati na crvenom tepihu, svojim je stylingom pokazala pravu modnu promišljenost i ležernost koja odgovara slobodnom umjetničkom duhu festivala.

Linker
21. travanj 2024 13:28