Mandatory Credit: Photo by Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock (14291115me)
Jennifer Lopez (JLo) wearing a Nicole + Felicia custom gown, Christian Louboutin shoes, a Judith Leiber bag, and Boucheron jewelry arrives at the 81st Annual Golden Globe Awards held at The Beverly Hilton Hotel on January 7, 2024 in Beverly Hills, Los Angeles, California, United States.
81st Annual Golden Globe Awards, The Beverly Hilton Hotel, Beverly Hills, Los Angeles, California, United States - 07 Jan 2024

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Modni sud

Crveni tepih poput modne piste: Poznata stilistica ocijenila je outfite o kojima se najviše govorilo

Jedna od najpoznatijih i najuglednijih hrvatskih stilistica, Ivana Karapanđa, prokomentirala nam je neke od najposebnijih lookova s ovogodišnjih gala događanja.

Jedna od najpoznatijih i najuglednijih hrvatskih stilistica, Ivana Karapanđa, prokomentirala nam je neke od najposebnijih lookova s ovogodišnjih gala događanja.

Crveni tepih posljednjih se godina "transformirao" u jednu od najvažnijih modnih pista u svijetu, a brojne zvijezde tamo su dobile priliku pokazati svoj istančani stil. Naša poznata stilistica Ivana Karapanđa, žena koja modu ima u "malom prstu", odlučila nam je dati vlastiti uvid u neke od ovogodišnjih outfita s crvenog tepiha o kojima se najviše govorilo.

image

Ivana Karapanđa

MARKO MISCEVIC/CROPIX CROPIX

Iako je sezona crvenog tepiha tek započela, mnoge poznate zvijezde već su uspjele šokirati odjevnim kombinacijama, neke pozitivno, a neke negativno. Od Jennifer Lopez i njezine ružičaste haljine modne kuće Nicole+Felicia, Aubrey Plaze u Loewe kreaciji koja je postala i meme pa sve do Margot Robbie u crvenoj Balmain haljini s efektnim ružama, domaću stilisticu jedni su lookovi oduševili, a drugi ipak pomalo razočarali.

Jennifer Lopez

image

Jennifer Lopez u ružičastoj haljini modne kuće Nicole+Felicia na Zlatnim globusima

C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

Glumica i pjevačica Jennifer Lopez na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa pojavila se u ružičastoj haljini brenda Nicole+Felicia. Svojom pojavom nikoga nije ostavila ravnodušnim te se još dugo nakon dodjele govorilo o njezinom looku. Isti se svidio i Karapanđi, ali ništa pretjerano. Kako kaže, dizajnerice su prema njezinom mišljenju kod kreiranja haljine za J. Lo ipak malo previše igrale na "sigurno".

"Ako dosad niste zamijetili tko je dizajnirao haljine za brojne zvijezde na red carpetima Cannesa, Venecije i Eras tour Taylor Swift, uvijek predimenzionirane krinoline od tila koje nalikuju na šećernu vatu nakon ovog fenomenalnog izdanja J Lo. svakako morate zapamtiti. Naime radi se o dvije mlade poduzetnice iz Taipeija koje od 2015. pod modnim imenom Nicole + Felicia dizajniraju vjenčanice i svečane haljine - i imaju već impozantnu celebrity listu klijentica. Haljina Jennifer Lopez sastojala se od dva dijela, ružičastog plašta opšivenog ružama i korzetirane haljine koja je savršeno pratila tijelo s malim šlepom za dramatični efekt. Čini se da se stilistički duo odlučio na sigurnu formulu, odnosno isfurati "barbiecore" do kraja i pokazati romantičnu stranu trenda koji je dominirao ovogodišnjim red carpet izdanjima, od odjeće do make-upa i modnih dodataka u nježno rozoj boji. A istovremeno ne mogu ne usporediti ovaj look s onim spektakularnim Rihanninim za prošlogodišnju Met Galu koji potpisuje Valentino", govori Karapanđa.

Carey Mulligan

image

Carey Mulligan u Armaniju na dodjeli Critics Choicea

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Glumica Carey Mulligan na dodjeli nagrada Critics Choicea odlučila se za dugačku haljinu s otkrivenim ramenima od pliša modne kuće Armani. I dok je njezina modna kreacija apsolutno oduševila i našu stilisticu, ono što joj se nije svidjelo bila je njezina šminka, kao ni frizura.

"Ulozi u velikom hitu Bradley Coopera "Maestro" možemo zahvaliti na ovom pojavljivanju Carey Mulligan u besprijekorno iskrojenoj haljini od crnog pliša Armani Privea. Haljina ravnog kroja koja prati liniju tijela, s predivno iskrojenim dekolteom izgledala je besprijekorno. No čini se da je njen glam team malo spavao i nije ju stigao dotjerati za izlazak na crveni tepih. Kosa i make up bili su bezlični i nisu bili na razini haljine. Mala niska punđica i eyeliner, probrani modni dodaci sasvim bi transformirali ovaj statičan look u fantastičan", govori nam Karapanđa.

Margot Robbie

image

Margot Robbie u crvenoj Balmain haljini na dodjeli Critics Choice nagrada

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Margot Robbie na dodjeli nagrada Critics Choice izgledala je fantastično i mnogima je jedan od ovogodišnjih stylish favorita sa crvenih tepiha, barem dosad. Poznata glumica za tu je priliku odabrala crvenu efektnu haljinu modne kuće Balmain, a posebno su se istaknule ruže na dekolteu.

"Ruže su apsolutni hit ove sezone red carpeta. No za razliku od već spomenute romantične kreacije Jennifer Lopez, vatreno crvena haljina u kojoj se pojavila Margot Robbie, s kožnim ružama na dekolteu i drapiranog kroja koji izgleda kao mokri latex modne kuće Balmain bila je nenadmašan high fashion izbor. Upotpunjena dijamantnim naušnicama Lorraine Schwartz i Manolo Blahnik sandalama napravljenima po mjeri izgledala je moćno. Kosa u ukroćenim valovima i diskretan glamurozni make-up izvrsno su upotpunjavali haljinu. Odlično je što se njezin stilistički team nije odlučio za još jednu barbie pink varijantu, a također je tako dobro kad odmori malo od Chanela", smatra Karapanđa.

Hunter Schafer

image

Hunter Schafer u Prada haljini na dodjeli Zlatnih globusa

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Ako se pita stilisticu Karapanđu, jedan od "it" lookova ove godine definitivno je onaj mlade glumice Hunter Schafer. Njezina Prada haljina doslovno je bila kao stvorena za talentiranu 25-godišnjakinju u kojoj je izgledala senzacionalno.

"Hunter u Pradi dokaz je da romantični trend i ružičasta mogu izgledati moderno, nepretenciozno, u duhu tihog luksuza zvuči nezamislivo, ali je izvedivo i ako itko to može onda su to Raf i Miuccia. Mladoj glumici poznatoj po ulozi Jules u "Euforiji", stylinzi u seriji već su priskrbili status miljenice modnih krugova zahvaljujući new age kombinacijama. A ovo eterično izdanje možemo slobodno prozvati THE haljinom ili Haljinom s velikim H, čemu je svakako pridonio i vjetar koji je zapuhao u ključnom trenutku pred fotografima i podigao trake nježnog organdija na tron modne povijesti. Dokaz da se težak i kontinuiran rad isplati pa se ujedine i sile prirode za stvaranje savršenog trenutka", misli Karapanđa.

Emma Stone

image

Emma Stone u Louis Vuitton haljini za dodjeli Zlatnog globusa

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Glumica i dobitnica Zlatnog globusa Emma Stone također je ugodno iznenadila našu stilisticu, a haljinu modne kuće Louis Vuitton savršeno je ukomponirala i u ostatak svoga outfita. Ipak, Karapanđa misli da je jedini loš odabir bila frizura.

"Emma je zablistala u slip haljini izvezenoj sitnim kamenčićima u obliku ruža. Haljina besprijekorno iskrojena, skoro se u potpunosti stapala s porculanskim tenom, glumica je doslovno sjajila. Mnogi bi rekli da se radi o ziheraškom izboru za ovo red carpet pojavljivanje, ali je s punim pravom uvrštena na liste najbolje odjevenih. Jedina primjedba jest da je frizura možda ipak malo preobična za ovako glamuroznu haljinu", misli stilistica.

Aubrey Plaza

image

Aubrey Plaza u Loewe haljini na dodjeli Emmy nagrada

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Jedan od lookova na ovogodišnjem crvenom tepihu definitivno je onaj glumice Aubrey Plaze. Njezina zanimljiva haljina modne kuće Loewe brzo je postala viralna i, dok se jednima svidjela, drugima je bila potpuni "flop". Našoj stiistici bila je vrlo zanimljiva, ali jedan detalj na glumičinom outfitu ipak je bio malo previše.

"Jedna od najzanimljivijih glumica u posljednje vrijeme, a njezino pojavljivanje na Emmyjima izazvalo je možda najviše memeova i negativnih komentara - da je izgledala kao probodeni maslac, jastuk… No moram priznati da je definitivno i jedan od najinteresantnijih. Aubrey nije strah riskirati pa svojom osobnošću može izvući i najkontroverzniji look. Tamnocrveni ruž bio je odličan izbor kao kontrast žutoj boji haljine. Naušnice su bile moment previše uz zapravo konceptualnu haljinu. Isto tako bi i kosa bi bila bolja u maloj punđici kao što je imala recimo na Met Gali jer bi tada haljina ostavila još snažniji dojam. Ovako je ukupni dojam kao da gledamo nekoliko neusklađenih modnih koncepata u jednom looku", komentirala je Karapanđa.

Selena Gomez

image

Selena Gomez u haljini modne kuće Oscar De La Renta na dodjeli Emmy

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Selena Gomez na dodjeli nagrada Emmy pojavila se u glamuroznoj, poluprozirnoj haljini modne kuće Oscar de la Renta i mnoge oduševila. Od frizure, make-upa pa sve do same kreacije napravljene od nekoliko stotina tisuća perlica, glumica i pjevačica definitivno nije prošla nezapaženo.

"Fenomenalno izdanje Selene na red carpetu Emmy u custom made Oscar de la Renta od navodno čak 450.000 perlica! Silueta, kosa, make up - sve je izgledalo fantastično! Divno je sto smo uz ovu raskošnu toaletu Oscara de la Rente mogli vidjeti i ogrlicu s ružičastim safirom iz kultne kolaboracije Tiffanyja i francuskog dizajnera Jeana Schlumbergera. Izgleda da se višegodišnja suradnja s jednom od najboljih hollywoodskih stilistica isplatila jer daje ovakve rezultate", rekla je poznata stilistica.

Suki Waterhouse

image

Suki Waterhouse u Valentino haljini na dodjeli nagrada Emmy

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Svi se dobro sjećamo Suki Waterhouse i njezine crvene haljine modne kuće Valentino koja je naglasila njezin trudnički trbuščić. Karapanđa se odmah složila da je buduća mama izgledala sjajno, ali ipak priznala da joj se sam kroj haljine nije svidio.

"Često čitam intervjue hollywoodskih stilista koji ističu da je najteže odjenuti trudnicu za red carpet, jer trbuščić može porasti od zadnjeg fittinga pa je moguće da haljina ne pristaje. Jedan od najboljih ateliera visoke mode Valentino poznat je po nekim od najboljih red carpeta. Ali u slučaju Suki, nešto nažalost nije funkcioniralo. Iskreno, kroj je izgledao čudno, kao da ipak nije sve bilo na svojem mjestu. Valentino crvena jedna je od najmoćnijih boja, ali nije dolazila do izražaja. No usprkos možda nezahvalnom kroju, Suki je blistala", rekla je.

Simona Tabasco

image

Simona Tabasco u Marni haljini na dodjeli Emmy

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Glumica Simona Tabasco na dodjeli nagrada Emmy ove se godine odlučila za vrlo zanimljivu haljinu o kojoj se itekako govorilo još danima nakon. Riječ je o Marni haljini koja je po sebi imala predimenzionalne cvjetove, ali stilistica tvrdi kako ovaj look za 29-godišnju Talijanku nije bio najbolji izbor.

"Nisam ljubitelj tričetvrt dužine na red carpetu, jer ona naprosto ne može isporučiti onaj glamur koji u toj prilici očekujemo i priželjkujemo. Simona Tabasco je veliko glumačko osvježenje i žao mi je što joj se kod ovog looka dogodilo upravo ono što se često događa mladim glumicama koje nemaju toliko iskustva na svjetskim red carpetima i festivalima - haljina koja ne laska njihovoj figuri i neusklađeni make up i frizura. Ova fantastična Marni haljina nažalost nije bila najsretniji izbor. Donji dio haljine ju je "pojeo" i vizualno skratio, a pokušaj koordiniranja cipela s uzorkom haljine nije sasvim uspio pa je sveukupni dojam prilično nespretan", misli Karapanđa.

Linker
05. svibanj 2024 17:35