Haute Couture

Dosad neviđena silueta: Modna kuća Schiaparelli predstavila je prvi model tenisica

S obzirom na to da su zlatni detalji sad već postali zaštitni znak Roseberryjeva dizajna, i nove Schiaparelli tenisice ističu se upravo po tome.

Modna kuća Schiaparelli oduvijek je poznata po svojoj inovativnosti i kreativnosti, ali i nadasve odvažnom dizajnu na koji se ne bi baš svatko tek tako odvažio. Upravo nas zbog toga nije nimalo iznenadilo kada se ovaj francuski brend odvažio na još jedan fashion pothvat. Naime, iz Schiaparellija su lansirali svoj prvi model tenisica koji potpisuje njihov kreativni direktor Daniel Roseberry. Dizajner koji je na čelu brenda od 2019. često koketira s nadrealizmom te je poznat po svom besprijekornom referiranju na dosadašnje bogato stvaralaštvo osnivačice Else Schiaparelli.

Ovog je puta otišao korak dalje te u bogatu ponudu brenda uvrstio i Haute couture obuću. Riječ je o Schiaparelli Pour Le Sport tenisicama koje vjerno odražavaju duh ove kultne modne kuće, ali su pritom prilagođene svakodnevnom stilu. Dakako, kod dizajna je i dalje prisutna određena doza nadrealizma što samo dodatno dokazuje kako je Roseberry ovim pothvatom odlučio proširiti horizonte brenda, a pritom ostao vjeran njegovoj prvotnoj viziji.

image
SCHIAPARELLI

S obzirom na to da su zlatni detalji sad već postali zaštitni znak Roseberryjeva dizajna, i nove Schiaparelli tenisice ističu se upravo po tome. Imitacija zlatnih nožnih prstiju nešto je što nam upada u oči već na samom početku, kao i vrlo naglašena anatomija koja je naročito vidljiva na potplatu tenisica. Kao što se to bilo za očekivati od brenda poput Schiaparellija, riječ je o jednom od onih modela koji si zbog cijene tek rijetki sretnici uistinu mogu i priuštiti.

Tenisice se tako prodaju po cijeni od 2300 eura, a premda to mnogima nije nimalo pristupačan iznos, novi Schiaparelli model već je postao jedan od najtraženijih među brojnim trendsetericama i it djevojkama.

Linker
23. travanj 2024 16:28