Davor Matota
NOSI SE CRVENO

'It' boja za sve koji žele biti viđeni na špici

Još je prije godinu dana, na Tjednima mode u modnim prijestolnicama poput Milana, Ney Yorka i Pariza, postalo jasno da će crvena biti nezaobilazna nijansa koliko god neke žene od nje zazirale. Nakon što je najavljena kao 'it' boja za zimsku sezonu, brojne dame opskrbile su se jednim komadom u upečatljivoj nijansi, a među njima su i poznate Hrvatice.

Iako mnogima nije omiljena jer u toj nijansi nikako ne možete proći neprimijećeno, crvena dolazi u različitim tonovima pa je najvažnije pronaći onaj koji će vam najbolje odgovarati. Za svjetlopute žene su komadi u jarko crvenoj te oni s malo ružičaste u sebi, dok će tamnopute odlično izgledati u narančasto-crvenoj te tamnoj boji vina koja vuče na ljubičasto.

Vatreno crvena rezervirana je za žene koje se ne boje pozornosti i čest je odabir za večernje izlaske, dok je zagasitije nijanse lakše ukomponirati u svakodnevni outfit pa ih često možemo vidjeti na ulicama. Za one odvažnije pravi odjevni predmet koji moraju nabaviti u crvenoj boji je kaput ili zimska oversized jakna, dok će za ljubiteljice strastvene nijanse koje se ne žele previše isticati odličan odabir biti dolčevita, ili, pak, neki od modnih dodataka poput beretke i male torbe. Glavno pravilo je da uz nju kombinirate neutralne boje među kojima je i svima omiljena crna, a za tim modnim "receptom" posegnule su i poznate Hrvatice.

Spica Badnjak / 24.12.2017. / foto: Davor Matota / Korana Gvozdic
Davor Matota
Bivša voditeljica Korana Gvozdić

Instagram
Dizajnerica Anamarija Asanović

Instagram
Model Lucija Lugomer

Instagram
Isabella Rakonić

Spica Badnjak / 24.12.2017. / foto: Davor Matota / Iva Balaban i Karla Kaic i Iva Todoric Balent
Davor Matota
Stilistica Karla Kaić i poduzetnica Iva Todorić Balent

Spica / Zagreb 23.12.2017. / foto: Davor Matota / Jasna Nanut
Davor Matota
Bivša voditeljica i redateljica Jasna Nanut

Linker
16. travanj 2024 21:54