SANJA JAGATIć
Alduk Atelier

Ivan Alduk je predstavio unikatnu kolekciju inspiriranu visokom modom

Unikatna, ekskluzivna i vizualno raskošna kolekcija inspirirana je visokom modom, a osvaja nas predstavljenim vizualima.

Unikatna, ekskluzivna i vizualno raskošna kolekcija inspirirana je visokom modom, a osvaja nas predstavljenim vizualima.

Dizajner Ivan Alduk pomaknuo je granice vlastite kreativnosti i predstavio kolekciju koja sadrži raskošne modele večernjih haljina koje naglasak stavljaju na zanatsko umijeće i izvedbu krojeva. Svaka haljina iz Alduk Atelier kolekcije, kako je dizajner naslovio liniju ekskluzivnih komada koje će prezentirati jednom godišnje putem kampanje, lookbooka ili modnih prezentacija u uskom, probranome krugu uzvanika, dolazi u samo jednom, unikatnom primjerku i neće biti ponovljena. Ekskluzivnost koja će, vjerujemo, pronaći svoj mali, ali vjerni krug obožavatelja i kupaca.

image
SANJA JAGATIć

"Kolekcija je nastajala potiho, onako usput kad bi nam inspiracija i poslovne obaveze dozvolile da jednu haljinu ručno vezemo nekoliko dana i bavimo se minucioznim detaljima vidljivim tek pri isprobavanju samih modela, a sve je krenulo prije tri godine u vrijeme nezgodnog perioda pandemije i zatvorenosti. Odlučili smo napraviti kolekciju za sebe, za našu dušu, a iz takve odluke uvijek nastaju najljepši i najispravniji projekti. Rezultat je ova visokom modom inspirirana kolekcija od 20 kratkih i večernjih haljina" objašnjava Ivan.

image
SANJA JAGATIć

Prva kolekcija donosi modele raspoređene u tonalitetu od bijelih, preko puder, rozih, crvenih na tamne varijante plave, zelene, sive i crne. Teksture i tkanine su bogate, ekstravagantne, ručno vezene i slagane jedna na drugu stvarajući tako dodatnu dimenziju u dizajnu. Alduk je ovom kolekcijom s transparentnim momentima naglasio putenost ženskog tijelo, ostavio vidljivima bodije ispod haljina ali i izbjegao zamku pokazivanja previše. Na neke haljine je utrošeno stotine sati rada, a i stotine metara tkanine.

image

Make-up i stajling kose: Ivana Šimunić
Model: Leonarda Zeba

SANJA JAGATIć
image
SANJA JAGATIć

"Poanta ove kolekcije je neograničena mogućnost stvaranja, pa čak i u maloj Hrvatskoj koja nema dugu povijest mode i dizajna, ali ima izuzetne pojedince koji rade predivan posao. Ova kolekcija je rađena po svim postulatima visoke mode i cijene artikala će svakako biti niže od samih vrijednosti haljina. Cijena i vrijednost su dvije varijabile koje često miješamo, a u ovoj kolekciji smo naglasak stavili upravo na ovo drugo. Ovdje je riječ o tihom luksuzu koji možda više i nije toliko tih jer je dizajn dominantan i prepoznatljiv, s karakterom" dodao je Ivan. Modele iz ove kolekcije moguće je isprobati u ALDUK Showroomu (Draškovićeva 33, Zagreb) uz obaveznu najavu na službene kontakte.

image
SANJA JAGATIć
image
SANJA JAGATIć
image
SANJA JAGATIć
Linker
27. travanj 2024 06:53