Nećete pogriješiti!

Koju odabrati za najvažniji dan? Pronađite idealnu vjenčanicu za svoj tip građe

Bliži nam se sezona vjenčanja, a mnoge će mladenke tijekom narednih mjeseci zasjati u svojim bijelim haljinama. Ipak, potraga za onom idealnom nije laka, a mi donosimo mali vodič za sve buduće nevjeste.

Bliži se sezona vjenčanja, a mnoge su se buduće mladenke već pronašle u jednoj od najvećih nedoumica ususret velikom danu - odabiru idealne vjenčanice. Iako gotovo svaka mladenka unaprijed ima ideju o tome kako bi njezina vjenčanica iz snova trebala izgledati, često se dogodi da nam željeni kroj baš i ne stoji pa je uvijek dobro imati nekoliko opcija kada je riječ o modelu idealne haljine. U nastavku donosimo vodič kroz modele u odnosu na tjelesnu građu, koji će mnogim mladenkama suziti izbor i uštedjeti vrijeme u potrazi za najboljim modelom.


Haljina A kroja - pristaje ženama s izraženim oblinama

Za sve buduće mladenke s oblinama, idealan je odabir haljina A kroja koja će naglasiti obline te stvoriti vizualni balans između gornjeg i donjeg dijela tijela. Na ženama ovakvog tipa građe najbolje će funkcionirati haljina ovog kroja, posebno ako je riječ o modelu s ukrasnom čipkom koja će odlično pristajati na gornjem dijelu tijela.

image

Haljina A kroja naglasit će obline.

PEXELS

Model sirene - idealne za žene tijela poput pješčanog sata

Ovo je jedan od omiljenih modela vjenčanice, a najbolje će pristajati onima s građom u obliku pješčanog sata. Riječ je o haljini koja ističe liniju tijela, a od koljena na dolje se blago širi, podsjećajući na sireninu peraju. Ovo je vjenčanica koja će istaknuti sve adute te prikriti nedostatke.

image

Model sirene najbolje će odgovarati građi pješčanog sata.

UNSPLASH

Lepršava haljina - kao stvorene za tijela četvrtastog oblika

Ako ste jedna od žena četvrtaste građe, odnosno ramena su vam u jednakoj širini kao kukovi, za vas će najbolji odabir biti lepršava haljina koja se širi u struku. Volumen nije važan, odlično će funkcionirati svi modeli, a na ovakvom će tipu tijela najbolje izgledati lepršave haljine s "v izrezom".

image

Lepršava će haljina odlično stajati na tijelu četvrtastog oblika.

PEXELS

Čitajte i: Ljeto nam se bliži: Evo kako u 12 tjedana pripremiti lice i tijelo za razotkrivanje!

Haljina naglašenog struka - za dame atletske građe

Damama atletske građe najbolje će pristajati haljina s lepršavim tilom koja će isticati struk, ispod kojega će se voluminozno širiti, kako bi vizualno stvorila dojam oblina. Što se gornjeg dijela tijela tiče, svakako je dobra odluka posegnuti za modelom "v izreza" koji će istaknuti ramena i dekolte.

image

Za sve osoba atletske građe najbolja će biti haljina istaknutog struka.

UNSPLASH

Haljina zatvorena u vratu - savršena za žene jakih prsa

Za sve one s jačim gornjim dijelom tijela i mršavijim nogama, najbolji će izbor biti haljina bez rukava koja je zatvorena u dekolteu i pada do poda. Ona će vizualno suziti gornji dio tijela i naglasiti veće grudi te odati dojam sklada.

image

Haljina koja je zatvorena u gornjem dijelu vizualno će suziti ramena.

DEPOSITPHOTOS
Linker
15. travanj 2024 14:01