ideja za styling

Mašna u kosi: Najpopularniji detalj koji ćemo nositi ovih blagdana

Svilena ili ona napravljena od baršuna, decentna ili oversized... Mašna je ukras koji u isto vrijeme privlači pozornost i odiše elegancijom.

Mašne su uvijek rado viđeni detalj na našoj garderobi, a to nam iz sezone u sezonu iznova potvrđuju mnoge trendseterice. Popularnost ovog modnog detalja rodila se još davnih dana jer je poznata kao jedan od najvažnijih simbola ultimativne ženstvenosti, a u svojim je kolekcijama imaju ugledne modne kuće poput Chanela ili Diora. Isto tako, ovaj efektni modni detalj na svojoj su odjeći kroz povijest nosile mnoge modne ikone poput princeze Diane, Grace Kelly i Jackie Kennedy.

No osim na odjeći, ove sezone su veliki hit i na kosi. Naime, stilisti ističu kako je upravo mašna u kosi bezvremenski modni dodatak za nepogrešiv chic izgled. Osim toga, ovo je jedan od najtrendi ukrasa za našu kosu u blagdansko vrijeme kada svi mi želimo izgledati svečano i elegantno te se istaknuti svojim stylingom.

Svilena ili ona napravljena od baršuna, decentna ili oversized.. Ukras je to koji u isto vrijeme privlači pozornost i odiše toliko željenom elegancijom. Ovisno o prilici i našoj garderobi, možemo se bez problema poigrati s njihovom veličinom, kao i bojom. Od bezvremenske crne, neutralne sive ili trenutno jako popularne zelene pa sve do blagdanske crvene nijanse, koju god boju odabrali, izgledat će posebno.

Osim toga, odlična je stvar što ovaj hit modni dodatak pristaje gotovo svakoj frizuri, osim naravno jako kratke, ali i tu se možete poslužiti kopčama za kosu koje na sebi imaju stiliziranu mašnu. Također ju nije nimalo komplicirano složiti. Jedna od opcija jest da svežete niski rep onako kako ga najviše volite nositi, opuštenije ili čvršće, te preko gumice stavite dekorativnu mašnu.

Kombinirati je možete i na polupodignutu frizura. U tom slučaju sve što je potrebno kako biste napravili ovakvu frizuru jest razdijeliti gornji dio kose od donjeg te napraviti mašnicu. Ovaj jednostavan, a opet chic look izgledat će sjajno, bez obzira na to za koji se styling odlučili.

Linker
11. travanj 2024 22:50