Vladimira Spindler
ANTONELA DOKO

Modno razotkrivanje riječke glazbenice: Obožavam hlače visokog struka, a nikad ne bih odjenula minjak

Preseljenje u Zagreb na studij riječkoj je glazbenici donijelo promjene i na modnom planu: uz žestoke zime omiljene investicije su joj postale meki šalovi, veste i kaput.

Preseljenje u Zagreb na studij riječkoj je glazbenici donijelo promjene i na modnom planu: uz žestoke zime omiljene investicije su joj postale meki šalovi, veste i kaput.

Premda je odrasla uz more, riječka glazbenica Antonela Doko (20), koja je nedavno objavila singl “Tako kažeš”, preferira hladne mjesece pa joj je ovo doba godine najveće modno nadahnuće, a meke šalove, tople veste i udobne čizme zavoljela je kad se prije dvije godine preselila u Zagreb radi upisa na Muzičku akademiju, na studij klavira.

BOJE ZA SCENU I SAMO ZA MENE

Na nastupima uvijek nosim crnu - zbog snažnog dojma koji ostavlja. Privatno mi pak više odgovaraju boje koje me umiruju pa je sva moja dnevna garderoba u pastelnim nijansama: bež, nježnoružičastoj i plavoj, sivkastoj... Prije nekoliko godina nabavila sam žuti kaputić koji unosi optimizam u tmurne mjesece pa ću i ovu zimu provesti u njemu.

STILSKI VETO

Pri izboru odjeće najvažnije mi je da sam to - ja. Ne pratim slijepo trendove, a nikad, primjerice, ne bih odjenula “minjak”. Zato obožavam hlače visokog struka, ženstvene bluze s uzorcima, satenske haljine uz koje kombiniram gležnjače... Jedno od svojih najdražih izdanja imala sam na ovogodišnjem Porinu na kojem sam nosila crno svjetlucavo odijelo dizajnera Ivana Friščića - s trapez hlačama i strukiranim sakoom. Najveći modni savjetnik mi je moj dečko, premda nema veze s modnim biznisom.

MODNO IZNENAĐENJE

Jedan od najvrednijih komada u mojem ormaru je raskošna vesta koju mi je darovao dizajner Zoran Aragović. No uglavnom kupujem u high street dućanima, i to neplanski. Tako sam se nedavno, na vlastito iznenađenje, s kave u gradu kući vratila s hrpom majica i tenisicama Fila. Dotad sam tu marku smatrala suviše sportskom, no njihove bijele tenisice sa šarenim potplatom naprosto su me oduševile. U posljednje vrijeme sam se počela ozbiljno “penjati” na štikle od deset centimetara, a kad želim čvrsto stajati na zemlji, obujem udobne gležnjače.

11.10.2019 GRAD ZAGREB
MODNI LEKSIKON 
ANTONELA DOKO
PHOTO: VLADIMIRA SPINDLER
Vladimira Spindler

PRIRODNO JE NAJLJEPŠE

U ovih šest godina, otkako gradim pjevačku karijeru, najveća stilska promjena dogodila mi se sa - šminkom. Nekoć sam voljela intenzivan make-up, a sada i za nastupe preferiram prirodan izgled. Glavni kozmetički adut mi je tekući puder, a vjerna sam markama La Roche Posay i Vichy. Kad je kosa u pitanju, prava sam sretnica jer je gusta, zdrava i podatna. Kako je prirodno kovrčava, uglavnom je oblikujem samo prstima, dok se za posebne prigode prepuštam u ruke svom frizeru Davorinu Puriću.

NIKAMO BEZ ŠALOVA

Šalovi su mi ultimativni modni dodatak u zimskom razdoblju. Nosim ih kad u šetnju izvedem svoju kujicu Ruby, kad idem na Akademiju, ali i dok se opuštam na terasi uz šalicu kave i klasičnu glazbu. A dobro će mi doći i u Salzburgu kamo planiram otputovati za novogodišnje praznike.

OPUŠTANJE UZ ŠTEDNJAK

Zbog klavira se ne smijem baviti sportom pa ono malo slobodnog vremena, između obaveza na studiju i pjevačke karijere, najradije provodim za - štednjakom. Kuhanje sam zavoljela kad sam se iz Rijeke preselila u Zagreb, a trudim se paziti što jedem i pijem. No s velikim užitkom “zgriješim” s lazanjama i tjesteninama, osobito ako su s tartufima, a bližnji hvale moju tortu od sira.

Linker
27. travanj 2024 09:11