POPULARNI KILO SALE

Ogroman interes: Zagrebački sajam BeThrifty privukao brojne zaljubljenike u vintage odjeću

Jedan od najvećih europskih second hand sajmova, na kojemu se odjeća kupuje na kilograme, i ovoga je puta izazvao veliki interes Zagrepčana.

Zagreb je ovoga vikenda postao centar održive mode zahvaljujući BeThriftyju, jednom od najvećih europskih sajmova vintage odjeće. Nakon velikog uspjeha prošlog sajma održanog u travnju ove godine, BeThrifty se vratio još veći i uigraniji, a njihov je tim za zagrebačke vintage "lovce" pripremio više od četiri tisuće second hand komada.

image

Be Thrifty sajam vintage odjeće

LUCIJA OCKO CROPIX

Ni ovoga puta interes nije bio ništa manji, te su se pred Studijem Katran od podneva počeli stvarati redovi kupaca. Karte za događaj su se, osim na ulazu, mogle nabaviti i online, a kupcima su bili dodijeljeni različiti termini za shopping kako bi se izbjegle pretjerane gužve.

image

Be Thrifty sajam vintage odjeće

LUCIJA OCKO CROPIX

BeThrifty sajam privukao je zaista šaroliku publiku, a na otvorenju su prevladavali mladi, modno osviješteni kupci. Kako nam je ranije ispričao jedan od osnivača ovog "vintage festivala", Borivoj Radmanović, mladima je najzanimljiviji BeThriftyjev koncept prodaje, tzv. "kilo sale". Naime, na sajmu se odjeća ne naplaćuje po komadu, nego po težini - točnije, cijena jednog kilograma odjeće je 230 kuna.

image

Be Thrifty sajam vintage odjeće

LUCIJA OCKO CROPIX

"Nekome tko još nikada nije bio na našem eventu najlakše je ovako objasniti - zamislite plac na kojemu se umjesto povrća i voća prodaje odjeća", našalio se Borivoj.

image

Be Thrifty sajam vintage odjeće

LUCIJA OCKO CROPIX

Doduše, ovakva se pomama rijetko viđa čak i u udarnim terminima na zagrebačkim tržnicama. Kupci su entuzijastično punili svoje BeThrifty platnene vrećice vintage Levisicama, retro košuljama, vjetrovkama i brendiranim sportskim komadima. Odjeća na sajmu nije podijeljena prema spolovima, nego prema vrsti i krojevima, a posvuda su postavljene vage na kojima kupci mogu provjeriti težinu svog "ulova".

image

Be Thrifty sajam vintage odjeće

LUCIJA OCKO CROPIX

Okupljenima je posebno zanimljiva bila široka selekcija polo majica i sportske odjeće, u kojoj su mogli pronaći Lacoste, Ralph Lauren, Boss ili Adidas komadi svih boja i veličina te najčešće u odličnom stanju. A nakon isprobavanja, vaganja i razgledavanja, kupci su se družili i odmarali u sklopu lokala koji poslužuje street food i pića.

image

Be Thrifty sajam vintage odjeće

LUCIJA OCKO CROPIX

BeThrifty zagrebačka priča završit će u nedjelju u 18 sati, a njihov tim tada nastavlja sa svojom europskom turnejom. Očekuju ih sajmovi u Beču, Aachenu, Linzu i brojni drugim gradovima, a kako doznajemo, uskoro otvaraju i svoj prvi dućan u Grazu.

Linker
20. travanj 2024 07:55