Personal shopperica

Razgovarali smo s Nikom Bijelić, poduzetnicom koja otvara second hand gdje će se naći i Chanel, Louis Vuitton, Hermès...

Za svoje klijentice godinama je kupovala trendi komade s potpisom poznatih brendova do kojih se nije moglo doći samo tako, a sada se upušta u novu avanturu.

Jedna od prvih personal shopperica i imidž konzultantica u Hrvatskoj Nika Bijelić uskoro otvara prvi second hand shop u Splitu u kojem ćemo moći kupovati Chanel, Louis Vuitton, Hermès i mnoge druge dizajnerske komade poznatih svjetskih, ali i domaćih brendova. Simpatična poduzetnica u ovu se avanturu upustila zajedno sa svojim zaručnikom, a kako kaže, zbog toga se u posljednji trend promijenila i lokacija same trgovine.

"Prvotna ideja je bila da se concept store otvori u Zagrebu, ali kako sam se zbog ljubavi preselila u Split i uvidjela sve pluseve ove lokacije, nisam dugo razmišljala, ali ni dvojila. Tražila sam sa zaručnikom adekvatan prostor od kraja ljeta 2023. i napokon se odlučila relativno nedavno, odnosno "5 do 12" prije ljetne sezone. Prostor je zamišljen kao polivalentan, s dva osnovna koncepta. U jednom dijelu nalazit će se dizajnerski second hand klijentica koje žele prodati stvari koje više ne nose, a u drugom dijelu bit će nova dizajnerska odjeća", otkrila nam je Nika.

image
PROSPER FILIPOVIĆ

S obzirom na to da godinama strastveno kupuje, kako za sebe, tako za svoje klijentice te prati trendove, jedan dio prostora zamišljen je kao dnevni boravak za klijentice i klijente koji u miru žele isprobavati stvari, bilo da su u trgovinu stigli sami, s prijateljicom ili nekim trećim, popiti čašu šampanjca ili kvalitetnu kavu. No, ima Nika još planova.

image
PROSPER FILIPOVIĆ

"U budućnosti bih voljela da je to prostor u kojem se mogu održavati različiti eventi, od galerijskih izložbi, do raznih mogućnosti suradnji s mladim neafirmiranim dizajnerima. Ideja u meni gori već nekoliko godina, od kad sam se vratila živjeti nazad u Hrvatsku, potaknuta svime viđenim vani i razmišljajući o optimalnom shopping iskustvu", kaže. Ako pomno pratite modnu scenu i volite kupovati dizajnerske komade, njezino vam ime sigurno nije strano.

"Bila sam prvi personal shopper u Hrvatskoj, i to nakon godina bavljenja dizajnerskim second handom na relaciji modno bitnih velikih gradova, i taj posao je bio logični nastavak na rad s dizajnerskim second handom. Sve veći broj klijentica tražio me da za njih kupujem, što se sjajno nadovezalo na dotad stečena poznanstva po takvim buticima, kao i na znanje o brendovima i mogućnosti da po iskustvu mogu reći ima li smisla kupiti određene komade ili ne. Klijentice su me, bez obzira na to koje godišnje doba bilo, najviše tražile modele torbi brendova Louis Vuitton (Multipochette, Metis, Neverfull), kao i Chanelov classic flap", objašnjava Nika.

image
PROSPER FILIPOVIĆ

Svoj stil Nika opisuje kao stihijski te dodaje kako o njemu nikada posebno ne razmišlja, već ga jednostavno instinktivno slaže i rado spaja - od komada s Hrelića pa sve do onih iz luksuznih modnih kuća. "Nekad mi se na početku dana svidi kako sam nešto po prvi put isfurala, pa mi se zna dogoditi da na kraju dana mislim što mi je bilo da sam se tako obukla, ali smatram kako je eksperimentiranje i igra u modi nešto čega uvijek treba biti, ako to pritom odgovara našem karakteru."

image
PROSPER FILIPOVIĆ

Iako kaže da modne trendove kao takve nema običaj pratiti, ipak zna kako prepoznati koji će komadi postati hit u nadolazećoj sezoni.

"Oduvijek lako primjećujem koji će komadi postati statement komadi prije nego što oni to postanu pa mi stvara male osobne satisfakcije baciti ljudima bubicu u uho i reći im da će se nešto nositi i biti popularno kroz šest mjeseci ili godinu dana. Zanimljivo mi je slušati njihovo zgražanje, i onda ih čuti kako im se ti komadi sviđaju kada napokon postanu trendi", dodala je.

image
PROSPER FILIPOVIĆ

Isto tako, svi oni koji bi se željeli riješiti dizajnerskih komada koje više ne nose, informacije mogu dobiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Nikinom Instagram profilu.

Linker
16. travanj 2024 14:34