S ČEDOM PRODANOVIĆEM

Romantično izdanje Jadranke Sloković! Odvjetnica nije odoljela komadu kojeg ovog ljeta nose sve trendseterice

Na premijeri predstave ‘Glava lava‘ u Dubrovniku pojavio se odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. U izdanjima u kakvima ih nemamo prilike vidjeti baš često, uživali su u predstavi. U prvom redu bila je i ministrica kulture i medija.

Uvijek modna inspiracija za brojne žene, odvjetnica Jadranka Sloković nije razočarala niti ovoga puta. U vrućoj ljetnoj večeri u Dubrovniku, na predstavi "Glava lava", odjenula je romantičnu haljinu s tilom prošaranim uzorkom poljskog cvijeća. Dosljednost je pokazala u tome što je svijetlu kombinaciju "začinila" crvenom bojom - na noktima i usnama, a obula je i natikače koje ovog ljeta nose brojne trendeseterice.

Riječ je o modelu talijanske modne kuće Bottega Veneta u bijeloj boji. S njom je bio suprug, odvjetnik Čedo Prodanović, koji je kao i Jadranka, za opuštenu ljetnu večer odabrao kombinaciju u nešto nježnijim tonovima. Odjenuo je bijelu lanenu košulju i bež kratke hlače ispod koljena.

image
Predstava "Glava lava"
TONCI PLAZIBAT/CROPIX CROPIX

Predstava "Glava lava" prema romanu Ivana Salečića u adaptaciji Marijane Fumić i režiji Aide Bukvić premijerno je izvedena u na igralištu pod Minčetom u sklopu dramskog programa 72. Dubrovačkih ljetnih igara. Na premijeru je stigla i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

image
Nina Obuljen Koržinek
TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Predstava se bavi se suvremenim i nekadašnjim Dubrovnikom, s okosnicom na liku Ivana koji u Dubrovniku želi kupiti kuću, uz prikaz povijesti obitelji Gundulić.

Redateljica Aida Bukvić povodom premijere je istaknula kako joj poziv za rad na Dubrovačkim ljetnim igrama predstavlja čast, odgovornost i privilegij jer je dobila otvorene ruke u izboru autorskih suradnika i glumačke postave.

Čitajte i: 'Dnevnik velikog Perice' na SFF-u proglašen najboljom televizijskom komedijom u regiji

"Dobila sam priliku izabrati najbolju moguću postavu, od veterana hrvatskog glumišta i Igara, preko srednje generacije do najmlađih glumaca. U ožujku sam prošla niz lokacija u Dubrovniku i na koncu smo se zadržali ispod Minčete, koji nam je ponudio i zidine i kamen, naznačenu vizuru grada", rekla je Bukvić.

image
Amar Bukvić
TONCI PLAZIBAT/CROPIX CROPIX

Glumac Amar Bukvić istaknuo je kako je od rada u Zagrebu pa do vrhunca u Dubrovniku napravljena lijepa predstava u pozitivnoj atmosferi.

"Svakog dana smo otkrivali nešto novo. Neke sam glumce tek sad upoznao, a sjajni mladi glumci su napravili fantastične uloge. Ne vidim sebe kao glavnu ulogu, ovo je prava ansambl predstava", izjavio je Bukvić.

Uz redateljicu Aidu Bukvić i dramaturginju Marijanu Fumić, autorski tim čine, među ostalima, i scenograf Ivo Knezović, za scenski pokret zadužena Blaženka Kovač-Carić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, oblikovatelj svjetla Martin Šatović i autor glazbe Maro Market.

image
Predstava "Glava lava"
TONCI PLAZIBAT/CROPIX CROPIX

Uz Bukvića u predstavi igraju Iva Kraljević, Jadranka Đokić, Dražen Šivak, Branimir Vidić-Flika, Doris Šarić-Kukuljica, Maro Martinović, Romano Nikolić, Marin Klišmanić, Gloria Dubelj i Veronika Mach.

Čitajte i: Otvoren 27. Sarajevo Film Festival: Tarik i Lejla Filipović oduševili elegancijom, Božo Vrećo iznenadio raskošnom haljinom

Linker
24. travanj 2024 07:10