Stilska metamorfoza

Sezona leptira: Ovog ljeta nosimo sanjive lepršave modne komade

Pripremili smo shopping vodič inspiriran leptirima i bojama njihovih krila - u novoj ljetnoj sezoni, jedino što je prikladno jest odbaciti slojeve tople odjeće i okrenuti se laganim, lepršavim, vibrantnim komadima.

Pop zvijezda i modna ikona koja je predvodnica nostalgičnog Y2K stila, Dua Lipa, ujedno je i muza talijanske dizajnerice Donatelle Versace, pa je njihova zajednička kolekcija predstavljena krajem svibnja ove godine došla kao kruna njihove suradnje i bliskog prijateljstva. Jedan od glavnih motiva koji se provlačio kapsulnom kolekcijom je leptir - nostalgični simbol koji nas asocira na modne trendove koji su se nosili početkom tisućljeća, odnosno one iz arhive koji su posljednjih sezona jako aktualni i popularni, osobito kod mlađe generacije Z. Pa, u 2023., i motiv leptira izlazi iz čahure i širi svoja krila.

image

Versace kolekcija nastala u suradnji s Dua Lipom

launchmetrics.com spotlight

Inače, leptira u modnim kombinacijama simbolizira mladenački duh, a pomalo nosi i predznak kiča jer se najčešće stilizira u maksimalističkoj estetici. Više nego prigodno ga je nositi u ljetnoj sezoni - nakon zime, rješavamo se ‘čahure‘ u obliku debelih slojeva odjeće, šalova i kaputa i okrećemo se laganim, lepršavim i optimističnim modnim kombinacijama.

image

Chanel kolekcija

launchmetrics.com spotlight

Leptir je pravi motiv za takvu stilsku metamorfozu. na globalnoj modnoj sceni, prije Dua Lipe, motiv leptira je svojevremeno nosila Cher još 1974. godine, pjevačica Mariah Carey, a pamti se i look Kate Moss i Naomi Campbell iz 1999., u party haljinama kuće Versace. Osim kao dio haljina ili party topića, motiv leptira nosi se na ljetnim sandalama ili kao dio frizure, pomoću ukosnica s dodatkom leptira. Naravno, inspirirani leptirima ne mora naginjati prema kiču niti doslovno prikazivati njihov oblik: inspiriramo se njihovim bojama i oblikom krila, što je recept za elegantniju modnu priču prigodnu za dnevne kao i večernje prilike.

image

Jednodijelni kupaći kostim H&M (24 eura)/ sunčane naočale Chloe; Optika Anda (545 eura)/ naušnice Zara (15,95 eura)/ mini haljina Zara (29,95 eura)

Promo
image

Komplet bluza s volanima i široke hlače Zara (25,90 + 25,90 eura)/ narukvica s leptirima Zaks (216 eura)/ bluza s motivom Desigual (65 eura)/ sanale na petu Zara (45,95 eura)/ mini hlače od trapera Ganni (225 eura)

Promo
Linker
24. travanj 2024 17:14