BILJANA BLIVAJS CROPIX
Mamasitas

Silva Zrnić govori nam o novoj platformi za mame koju je pokrenula s prijateljicom

Poduzetnice, prijateljice i majke pokrenule su platformu kojom žele pružiti podršku mamama poduzetnicama.

Poduzetnice, prijateljice i majke pokrenule su platformu kojom žele pružiti podršku mamama poduzetnicama.

Da sadržaja za majke uvijek nedostaje, a osobito za one koje su uz to i poduzetnice, zaključile su dvije poduzetnice, majke i prijateljice iz Zadra i odlučile pokrenuti platformu Mamasitas.hr s ciljem pružanja podrške majkama poduzetnicama. Silva Zrnić i Marija Piskač obje su poduzetnice - Silva stoji iza modnog brenda Minorenni, dok je Marija pokrenula brend nakita koji nosi njezino ime, a uz to obje su i majke - Silva troje, a Marija dvoje te dobro znaju kakve sve izazove poduzetništvo i majčinstvo nose.

image

Silva Zrnić i Marija Piskač

PRIVATNI ALBUM

Iako se dugo poznaju, dodatno su se povezale na jednoj reviji nakon koje su kroz druženje i razgovore došle na ideju pokretanja platforme za mame, osobito one koje rade od doma s malom djecom.

image

Marija Piskač i Silva Zrnić na Gloria Business Talk konferenciji

VEDRAN PETEH CROPIX

"Cilj nam je pružiti podršku ženama koje žele pokrenuti svoj posao, pomoći im da ostvare svoje planove", govori nam Silva Zrnić koja je s Marijom Piskač nedavno održala i prvi event Mamasitas na kojem su okupile poduzetnice iz Zadarske županije.

"Okupile smo izlagače s našeg područja i predstavile ih na pop up cornerima na kojima su između ostalih bili prisutni i moj brend Minorenni te nakit Marija Piskac Studio... Prvi event pokazao je i kako većina mama primjećuje kako su im važne informacije nedostupne - od onih vezanih uz djecu pa do onih vezanih uz posao. I zbog toga želimo da Mamasitas.hr postane platforma na kojoj ćete moći naći sve odgovore vezane uz majčinstvo, djecu i posao", govori nam Silva, jedna od osnivačica.

image

Cilj platforme je, između ostalog, okupljanje mama poduzetnica i razmjena iskustva kroz druženje

PRIVATNI ALBUM

Za sada ih se može pratiti na Instagramu, dok će web stranica biti dostupna već na proljeće 2024. godine. Isto tako, Silva nam otkriva, kako su u planu dva nova eventa - jedan za djecu s radionicama i cornerima za mališane, te drugi za mame koji bi se održao za Majčin dan iduće godine.

image

Nakit Marija Piskac Studio i modni brend Minorenni

PRIVATNI ALBUM

"Mamasitas.hr će obrađivati različite teme - od dječje mode do raznih putovanja koja su zanimljiva i za djecu i za roditelje... Mislim da ovako nešto u Hrvatskoj ne postoji te da općenito nedostaje sadržaja koji je namijenjen majkama, osobito da je on okupljen na jednom mjestu", poručuje poduzetnica i dizajnerica koja kao najveći izazov mama poduzetnica ističe usklađivanje posla i obaveza vezanih uz djecu.

image

Prvi event organizirale su u studenome ove godine, a u prvom tromjesečju 2024. već imaju u planu dva nova

PRIVATNI ALBUM

"Današnja užurbanost donosi nam određenu razinu stresa s kojim se sve mi suočavamo i to je jedna od tema kojom ćemo se baviti - kako postići balans između posla i karijere, što je danas iznimno teško", zaključuje Silva.

Linker
01. svibanj 2024 18:11