PROFIMEDIA
beauty trend

Sudeći po svjetskim zvijezdama ove sezone u beauty svijetu dominirat će vamp look

Čini se da je s početkom 2024. godine holivudske zvijezde ipak pustila barbiecore groznica. Ružičaste nijanse zamijenili su tamni ruževi, teži make-up na očima, crvena boja kose i "Spock" šiške, pa izgleda da gothic estetika postaje sve popularnija.

Čini se da je s početkom 2024. godine holivudske zvijezde ipak pustila barbiecore groznica. Ružičaste nijanse zamijenili su tamni ruževi, teži make-up na očima, crvena boja kose i "Spock" šiške, pa izgleda da gothic estetika postaje sve popularnija.

Lani se sve vritilo oko najpoznatije lutke na svijetu i ružičaste boje. No, čini se kako je s početkom 2024. godine zvijezde ipak napustila barbiecore groznica. Ružičaste nijanse zamijenili su tamni ruževi, teži make-up na očima, crvena boja kose i "Spock" šiške, pa izgleda da vamp look postaje sve popularniji. Oni koji su već započeli odbrojavanje za Noć vještica mogu komotno početi slaviti jer, po svemu sudeći, počinje vamp era. Barbie će dobiti kartu za povratak u svoju kuću iz snova u Malibuu, a mi ćemo se okrenuti mračnijoj i odvažnijoj estetici.

Cijelu prošlu godinu Jenna Ortega nas je oduševljavala svojim gothic izdanjima. Nakon što je utjelovila Wednesday u istoimenoj Netflixovoj seriji, u potpunosti je prigrlila look atipične tinejdžerice koja je poznata po tome da se odijeva u crno, nikada ne smiješi, ima “jezivi” smisao za humor i vrlo neobičnu obitelj. "Uvijek sam cijenila gotičku kulturu i imala mračniji smisao za humor, a sada napokon osjećam da mogu prigrliti te kvalitete", objasnila je jednom prilikom 21-godišnja Ortega koju smo mogli gledati i u filmovima kao što je "Scream". Iako se čini da u posljednje vrijeme odstupa od stila koji joj je donio naziv "gotičke princeze", čini se da su look prigrlile druge poznate trendseterice.

image

Cijelu prošlu godinu Jenna Ortega nas je oduševljavala svojim gothic izdanjima

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Svojom vamp elegancijom posebno je pažnju privukla 27-godišnja Zendaya na pariškom Tjednu visoke mode. Prvo nas je na reviji modne kuće Schiaparelli iznenadila promjenom frizure, mikro šiškama koje oblikom podsjećaju na frizuru časnika Spocka iz serije "Star Trek", a izgleda da i dalje ne odustaje od vamp estetike jer se na reviji talijanske modne kuće Fendi pojavila u sličnom izdanju. Haljina oxblood nijanse sjajno je pristajala njezinim novim šiškama i urednoj punđi, a glumica je look upotpunila crvenim ružem koji je obrubila tamnijom olovkom.

image

Svojom vamp elegancijom posebno je pažnju privukla Zendaya na pariškom Tjednu visoke mode

VINCENZO GRILLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Dozu gotičkog glamura na crveni tepih u Londonu donijela je i 28-godišnja Dua Lipa. Britanska pjevačica i glumica kosovskog podrijetla na premijeri svog filma "Argylle", u kojem je utjelovila opasnu i seksepilnu zavodnicu, pojavila se u vamp izdanju. Unatoč tome što u filmu izgleda kao da je izašla iz Barbie filma, izgleda da je u stvarnom životu ipak sklonija mračnijoj estetici. Tamno crvena haljina sa šljokicama sjajno se uklopila s crvenom, messy stiliziranom kosom pjevačice hita "New Rules", a odabirom make-upa pokazala je kako se vamp look može postići svjetlijom nijansom ruža i jačom šminkom na očima.

image

Dua Lipa se na premijeri svog filma "Argylle" pojavila se u vamp izdanju

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Ne treba zaboraviti ni Selenu Gomez, zvijezdu serije "Only Murders in the Building", koja je ovaj look isfurala na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Emmy. Američka pjevačica i glumica odjenula je poluprozirnu, svjetlucavu crnu haljinu Oscara de la Rente koja je u potpunosti naglasila njezinu liniju. Ovu izazovnu haljinu 31-godišnja je beauty influencerica dodatno podigla vamp make-upom s upečatljivim crvenim ružem.

image

Selena Gomez vamp look je isfurala na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Emmy

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Linker
28. travanj 2024 04:55