SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Festivalska moda

Traper, prozirne haljine i robusne čizme: Coachella se vratila u punom sjaju

U Kaliforniji se održava Coachella - jedan od najposjećenijih glazbenih festivala koji ne propuštaju niti zvijezde s A-liste.

U Kaliforniji se održava Coachella - jedan od najposjećenijih glazbenih festivala koji ne propuštaju niti zvijezde s A-liste.

Sredina travnja znači samo jedno - početak jednog od najposjećenijih i Instagram worthy festivala na svijetu, Coachelle, koja se održava u Kaliforniji. Coachella se ove godine vratila u punom sjaju i iako neki smatraju da je prošlo zlatno doba ovog festivala, njegova posjećenost i dalje je zavidna - od Instagram influencera, TikTokera, supermodela, glumica i pjevača, poznatih lica ne nedostaje, a sve to popraćeno je festivalskom modom po kojoj je festival postao poznat.

Kako se u Kaliforniji temperature penju i iznad 30 stupnjeva, dress code uključuje sve - bikini, donje rublje, kratke topove i hlače, pletene suknje i boho komplete... Boho stil s vremenom se počeo vezati za Coachellu kao mjestu koje je izvorište festivalske boemske mode, doduše, posljednjih godina izgubila se izvorna autentičnost, a u sklopu Coachelle neki brendovi, kao što je Revolve, održavaju vlastite mini festivale, dok ambasadorice brendova tijekom trajanja festivala nose odjeću iz novih kolekcija.

Stalne gošće su influencerice Olivia Culpo, Camila Coelho, Leonie Hanne, glumica Vanessa Hudgens, zatim sestre klana Kardashian-Jenner, Hailey Bieber i brojni drugi. Iako je prošao tek prvi vikend Coachelle - održava se do nedjelje 23. travnja, društvene mreže već su ispunile fotografije i videi koji nam dočaravaju atmosferu s festivala. Alessandra Ambrosio, Suki Waterhouse i Camila Morrone također su se pojavile na festivalu, kao i na Revolve partyju na kojem je od modnih trendova dominirao traper inspiriran Western stilom. Nose se patchwork traperice, topovi te kaubojske gležnjače i veliki šeširi, dok su se brojne uzvanice odlučile spojiti prozirne komade poput haljina i suknji s robusnim čizmama na vezanje.

image

Alessandra Ambrosio

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK FOR BDG
image

Camila Morrone i Olivia Culpo

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ovogodišnja Coachella ističe po performerima koji nastupaju kao headlineri - festival nose Bad Bunny - latino glazbenik koji je u 2022. godini bio najslušaniji. On je ujedno prvi latino glazbenik koji izvodi na španjolskom koji nastupa kao headliner festivala. Uz njega je i K-pop senzacija Blackpink, koje su se također upisale u povijest kao prvi ženski, azijski bend koji nastupa kao headliner. Posljednji glavni izvođač je i Frank Ocean, za kojeg je ovo prvi live nastup od 2017. godine.

image

Na Revolve festivalu

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Camila Coehlo i Suki Waterhouse

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
26. travanj 2024 20:29