Getty Images/Splash
gloria in

Zrelo & smjelo: Moderno odijevanje nije samo privilegij djevojaka

Uz pametan odabir komada koji će prikriti nedostatke, a istaknuti prednosti, ženama u zlatnim godinama pristajat će i najsmjeliji modni trendovi. Ugledajte se na holivudske zvijezde Julianne Moore, Diane Keaton, Helen Mirren, Tildu Swinton i Meryl Streep i budite u trendu i u najboljim godinama.

Julianne Moore: Žena u crnom

Omiljeni odjevni komad

Ako u ormaru ove američke zvijezde nečega ima u izobilju, onda je to mala crna haljina. Riječ je o modelima čija dužina decentno prekriva koljena, izrađenim od lagano rastezljivih materijala - koji trbuh drže pod kontrolom. Za crnu boju odavno se opredijelila jer, kako često izjavljuje, najbolje ističe njezinu crvenu kosu. Kolorističke 'ispade' dopušta si samo na crvenim tepisima.

Male, ali važne stvari

Ne voli nositi hulahopke, a kod gornjih odjevnih predmeta pazi da imaju duže rukave - toliko da pokriju nadlaktice.

Omiljeni dizajner

Za najglamuroznije izlaske redovito bira kreacije svojeg dobrog prijatelja Toma Forda, a svakodnevne kombinacije slaže s jaknama i čizmama Isabel Marant i J Brant trapericama, za koje kaže da joj 'pomlađuju' stražnjicu.

Diane Keaton: Iz muškog ormara

Getty Images/Guliver

Omiljeni odjevni komad

Uvijek nasmijana oskarovka stil, zapravo, gradi trima ključnim stvarima: šeširom, odijelom i robusnim čizmama.

Male, ali važne stvari

Nikada, ali baš nikada ne nosi torbu. Stoga uvijek bira kapute i jakne s velikim džepovima, u koje potrpa sve što joj treba. Kako kaže, nikada nije bila sklona nošenju nakita niti jarkih boja, pa je situacija u njezinu ormaru crno-bijela. Kada se osjeća jako ženstveno, kombinaciju - i struk - naglasi širokim remenom.

Omiljeni dizajner

Ralph Lauren koji, smatra, zna krojem 'napraviti' ramena, koja su joj uska i spuštena, te time postići elegantnu figuru.

Helen Mirren: Mladenačka dama

Getty Images/Splash

Omiljeni odjevni komad

Britanska dama, kojoj je titulu prije desetak godina dodijelila kraljica Elizabeta II., obožava nositi haljine zvonolikog kroja, odnosno drapirane modele kojima prekriva trbuh. Najdraže su joj one intenzivnih boja i veselog cvjetnog uzorka.

Male, ali važne stvari

Suknje su joj uvijek dužine preko koljena, a pokriva i nadlaktice. Stoga uz ljetne haljine nosi lagane veste koje, osim korekcijske, imaju i stilsku ulogu - jer su trendi boja.

Omiljeni dizajner

L. K. Bennett i Jenny Packham, no s obzirom na to da je nedavno izjavila kako istu kreaciju nekoliko puta nosi u javnosti, pojedini dizajneri izjasnili su se da joj više neće davati haljine.

Meryl Streep: Igra volumena

Getty Images/Splash

Omiljeni odjevni komad

Američka glumačka diva, čiji mnogi filmovi - primjerice 'Vrag nosi Pradu', 'Moja Afrika' i 'Sufražetkinje' - slove za modno inspirativne, voli slojevite modne igre, kombinaciju asimetričnih krojeva i različitih dužina odjeće.

Male, ali važne stvari

Voli komociju pa nosi cipele ravnih potplata ili salonke s potpeticom od najviše četiri centimetra. Budući da su u trendu komadi inspirirani sportom, izbor joj je povelik.

Omiljeni dizajner

Kako filmska, tako je i modna kameleonka pa joj se naklonost prema pojedinim dizajnerskim kućama mijenja ovisno o modnoj 'fazi' - trenutačno su joj omiljeni Givenchy i Issey Miyake.

Tilda Swinton - Avangardna zvijezda

Getty Images/Splash

Omiljeni odjevni komad

'Ledena plavuša' voli androgenu modu pa najčešće nosi odijela - čak i na crvenom tepihu, jer ne samo da se u njima najugodnije osjeća, nego smatra da njezinoj figuri - zbog visine i košcate građe, i najbolje pristaju.

Male, ali važne stvari

Jedan upadljivi detalj - cipele, naočale ili, pak, broš ili aplikacija, jer je glumici draže da na premijerama gledaju u njezinu garderobu nego u - nju.

Omiljeni dizajner

Neobični Haider Ackermann i Schiaparelli, ali i Chanel - kad kreativni direktor Karl Lagerfeld napravi izlet u avangardu.

Odabrala: Iva Gradišer

Linker
17. travanj 2024 16:55