Ovo su 5 futurističkih trendova za 2024. godinu

 MICHELANGELO BUONARROTI, PEXELS
KOZMETIČKI FUTURIZAM

5 futurističkih trendova za 2024.: Smart uređaji, genetičari za kožu, proširena stvarnost...

Zamislite da vam kremu za lice rade genetičari, a šminka vas umjetna inteligencija u virtualnoj stvarnosti. Jedva čekamo, ili ništa novo?

Zamislite da vam kremu za lice rade genetičari, a šminka vas umjetna inteligencija u virtualnoj stvarnosti. Jedva čekamo, ili ništa novo?

S napretkom tehnologije i revolucionarnim inovacijama, za godinu 2024. predviđaju se futuristički trendovi koji će potpuno promijeniti način na koji gledamo na ljepotu. Ovdje istražujemo 5 najnovijih trendova - od inovativnih formula, preko tehnoloških napredaka, i sve do "cool gadgeta" koji su spremni promijeniti vaše iskustvo ljepote u 2024. godini.

VR make-up

Ne, ovdje ne govorimo o primitivnim aplikacijama na pametnim telefonima koji će nas nespretno obojati, kao da ste se šminkali u Microsoft Paintu. Zamislite da se možete virtualno našminkati, u stvarnom vremenu, a da šminka ne izgleda kao dječji crtež, nego kao profesionalno odrađen posao. Tehnologija virtualne stvarnosti, s gadgetima kao što je Apple Vision Pro, predviđa mogućnost virtualnog nanošenja raznih kozmetičkih proizvoda i eksperimentiranje s različitim stilovima bez napora. Sa samo nekoliko klikova prstom, možete trenutačno transformirati svoj izgled i pronaći savršen izgled za svaku prigodu.

image

Michelangelo Buonarroti, PEXELS

MICHELANGELO BUONARROTI, PEXELS

Primjerice, Maybelline već sada ima "virtualni studio" na svojoj web stranici gdje možete virtualno isprobavati Maybelline make-up. Nakon što uploadate fotografiju (ili koristite kameru uživo), možete eksperimentirati s nizom nijansi kako biste odabrali najbolji look. Ne izgleda kao Microsoft Paint, nije niti savršen, ali u svakom slučaju već sada je jako koristan.

AR analiza kože

Razumijevanje raznih potreba naše kože uvijek je bilo važno kako bismo izgledali najbolje što možemo. Predviđa se da će 2024. godine već biti dostupne tehnologije koje uz pomoć proširene stvarnosti (AR, Augmented Reality, a personalizaciju rutine njege dovesti na novu razinu. Skenirajući vaše lice pomoću AR tehnologije, napredni algoritmi duboko će analizirati stanje vaše kože - uključujući teksturu, razinu hidratacije i čak kompliciranije probleme poput akni, tamnih mrlja, bora, itd.

Na temelju ove analize, trenutačno će se generirati prilagođene preporuke za njegu kože koje su posebno prilagođene vašim jedinstvenim potrebama. Zamislite da imate virtualnog dermatologa na dohvat ruke koji pruža personalizirane savjete u bilo koje vrijeme. Ovaj trend obećava revolucionirati način na koji pristupamo njezi kože u budućnosti.

image

Michelangelo Buonarroti, PEXELS

I kolikogod ovo zvučalo kao veliki napredak, pitamo se što fali dermatolozima koji imaju pravu, a ne umjetnu inteligenciju, a pritom su i vidljiva ljudska bića s kojima možete razgovarati?

Biološki razgradivo

Isto kao što održivost postaje sve važnija u svim aspektima života, tako i u svijetu kozmetike. Tradicionalna kozmetika često generira ogromne količine otpada zbog svojih materijala za pakiranje ili ne-biološki-razgradivih sastojaka koji štete okolišu. Biološki-razgradivi kozmetički proizvodi bit će izrađeni od ekološki prihvatljivih materijala koji se prirodno razgrađuju, ostavljajući nula tragova otpada. Preciznije, ovdje govorimo i ekološki-prihvatljivim formulama, ali i bio-razgradivim pakiranjima. Od biološki razgradivog pakiranja do ekološki prihvatljivih formula, ovaj trend neće samo koristiti planeti, već će osigurati i da ostanete korak ispred trendova ljepote u 2024. godini.

Smart uređaji

U 2024. godini, pametni uređaji za ljepotu mogli bi zauzeti još važniju poziciju u našim svakodnevnim beauty-rutinama. To se već događa s pametnim četkicama za zube, pametnim uređajima za čišćenje kože, ali i aplikatorima kojima nanosimo svoje kreme i serume za kosu, a uskoro će to biti četke za kosu opremljenu senzorima koji analiziraju zdravlje vašeg vlasišta ili uređaj za čišćenje lica koji prilagođava svoju intenzitet ovisno o potreba vaše kože, napredni laserski uređaji protiv starenja, LED-maske ili uređaji s tehnologijom mikrostrujanja za toniranje kože. Sve to već postoji, ali previđa se da će 2024. biti još naprednije nego ikad.

Genetičari za kožu

Za budućnost se predviđa i da će personalizirana njega kože biti bazirana ne samo na tipu kože, našoj dobi, spolu, stanju kože, već i genetici. U 2024. godini, genetski testovi kreirani posebno za kozmetičke svrhe postat će dostupni svima koji traže prilagođena rješenja za svoje specifične probleme.

Kroz DNK-analizu, ovi testovi, koji sada već postoje dostupni putem interneta, mogu identificirati genetske markere povezane s procesom starenja kože, problemima s pigmentacijom ili čak tendencijama gubitka kose. Na temelju tih saznanja, preporučit će se prilagođeni kozmetički proizvodi formulirani sa sastojcima usmjerenima na te specifične probleme, osiguravajući ciljanu učinkovitost i rezultate.

Dobro došli u budućnost.

Linker
27. travanj 2024 10:02