SAŠA BURIĆ/CROPIX
LIJEPA NA LJETOVANJU

Dr. Anđela Prolić: ‘Uređaji koji zatežu kožu i smanjuju obujam više su nego dobrodošli‘

Splitska stručnjakinja za estetiku otkriva koji su tretmani idealni za uljepšavanje tijekom godišnjih odmora, a predstavlja i hit-aparate.

Splitska stručnjakinja za estetiku otkriva koji su tretmani idealni za uljepšavanje tijekom godišnjih odmora, a predstavlja i hit-aparate.

Planiranje putovanja uključuje i poseban režim prema licu i tijelu jer svi se želimo opustiti i biti najbolja verzija sebe. Opuštanje na putovanju povezano je sa zadovoljstvom, a za to je važno voditi i brigu o sebi, ističe dr. Anđela Prolić, osnivačica splitske poliklinike Dermamed, otkrivajući koji su tretmani i uređaji za lice i tijelo idealni za bezbrižan odlazak na godišnji odmor.

Kako se Hrvatice pripremaju za godišnji odmor?

- Mala pomoć uređaja koji zatežu kožu i smanjuju obujam više je nego dobrodošla. Hrvatice najčešće biraju uređaj za tijelo Accent Prime, za koji imaju samo riječi hvale. Djeluje brzo i učinkovito, rješavajući problem viška obujma i kože prije ljeta. Za lice se biraju tretmani MultiFrax frakcijskim neablativnim laserom, Thermi RF radiofrekvencija i Lumixa Collagen Booster. Uz ove tretmane aktivno rade na prirodnoj biostimulaciji mezoterapijskim koktelima i polinukleotidima.

Koje biste tretmane preporučili prije ljeta i godišnjih odmora?

- Svi smo različiti pa neki obnovu kože planiraju ranije, dok ostali čekaju zadnje tjedne. Ali sve se može individualno prilagoditi i naći najbolje rješenje u vidu brzine otapanja, uklanjanja celulita ili podizanja i zatezanja kože. Većinu tretmana smo prilagodili i radu ljeti kako bi klijenti bili u sigurnim rukama bez straha, a nakon tretmana koriste se točno propisani protokoli njege, s obzirom na to da većinom radimo minimalno invazivne tretmane. Za one invazivnije, poput Q Switch Lasera i jačih pilinga, ipak se držimo zimskog perioda, dok se najnoviji neablativni MultiFrax Laser radi cijele godine, pa i ljeti. Prije godišnjih odmora uvijek se biraju tretmani duboke hidratacije i na liječniku je da vam složi paket kako bi koža bila spremna za ljeto. Najčešće uključuje tretmane poput Lumixa Collagen Boostera, koji se posebno preporučuje ljeti zbog zaštitnog učinka obnove kože i eliminacije oštećenja prouzročenih suncem. Aktivnije tretmane poput Infini RF radimo do ljeta, a tretmane biostimulacije i mezoterapije te radiofrekvencijske tretmane Accent Prime RF i Thermi RF, ali i sve tretmane tijela, cijelu godinu.

image

Dr. Prolić kaže da je najbolji izbor za oblikovanje i zatezanje kože Accent Prime Alma Laser

SAŠA BURIĆ/CROPIX

Možemo li ih podijeliti s obzirom na duljinu trajanja odmora?

- Možemo, iako pravilna uputa za njegu lica vrijedi bili na putovanju ili ne. I ne ovisi o duljini trajanja odmora. Ovdje je više riječ o blic učinku podizanja kože, ujednačavanja tona i sjaja koji daju instant glow tretmani. Jedino što je nužno prije izlaganja suncu je dobar piling kao priprema uz aktivne serume.

Kad bi trebalo krenuti s tretmanima za ljeto?

- Izbor tretmana svakako ovisi o stanju kože i željenom rezultatu. Kure traju najčešće četiri tjedna i u to vrijeme postignemo potpunu obnovu kože, čiji kolagen dugotrajno jača još nekoliko mjeseci. Rezultati su zapanjujući, posebno kada kombiniramo MultiFrax neablativni laser i Accent Prime radiofrekvenciju. Podizanje kapaka radimo Thermi RF uređajem i za to nam treba šest dolazaka na tretman.

Što općenito raditi tijekom ljeta, bez obzira putujemo li negdje ili ne?

- Dobra hidratacija ljeti je uvijek izbor uz, naravno, medicinsku komponentu aktivnog tretmana, što može biti radiofrekvencija ili drugi stimulirajući tretman kako bismo ipak imali duboku stimulaciju kolagena koja je svima potrebna. Ponekad se klijenti odlučuju i na tretmane koje ne mogu raditi zimi zbog posla te koriste godišnji odmor za obnovu kože. Tu smo posebno pažljivi, ali dovoljno intenzivno pristupamo kako bi se koža obnovila. Tu najčešće biramo MultiFrax laser i Lumixa tehnologiju koja znanstveno dokazano ubrzava cijeljenje.

Ima li nekih noviteta što se tretmana tiče?

- Kako sam već naglasila, fascinira nas učinkovitost Accent Prime uređaja za lice i tijelo. Tu je i holivudski tretman Thermi RF za kapke i lice, a za vrat, dekolte, lice, ožiljke i strije dobili smo najjačeg saveznika: MultiFrax laser medicinski je uređaj samo u poliklinikama i vrhunac je tehnologije u pomlađivanju kože lica i tijela. Posebno je pogodan za tanku kožu na rukama, jer uklanja pigmentacije i obnavlja kožu bez većih oštećenja te je moguće odmah se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Dugo smo čekali laser koji je nježan i učinkovit. Ovisno o potrebi kože, individualno se prilagođava intenzitet, dubina i trajanje tretmana, što omogućuje personalizirani pristup i optimizirane rezultate. MultiFrax laser unaprijeđena je verzija izumitelja prvog Fraxel lasera i ima FDA odobrenje, uz patentnu zaštitu nekoliko inovacija jačine i usmjerenosti laserske zrake. Koristi kombinaciju dviju valnih duljina, 1927 nm i 1550 nm, istovremeno ili odvojeno, ovisno o potrebama kože.

image
DERMAMED

HIT-INOVACIJA

- Za tretmane cijele godine, a pogotovo ljeti, najnovija medicinska inovacija je Lumixa Collagen Booster - FLE TECH (Florescent Light Energy), u tretmanima kože lica vrata i dekoltea. Uz pomoć patentiranih kromofora, koji se aktiviraju svjetlom, ovaj tretman dubinski obnavlja kožu, uništava slobodne radikale koji prouzročuju oštećenje kože i 700 puta pojačano stvara kolagen - navodi dr. Prolić, koja je posebno zadovoljna rezultatima nakon tretmana. Utemeljeni su na medicinskim istraživanjima, znanosti i biotehnologiji, a krenuli su od tretmana cijeljenja rana, što je iskorišteno za inovaciju u obnovi kože i prevenciji starenja. Lumixa gel ima specifičan energetski profil, koji je učinkovit u smirivanju reaktivnosti kože i stresa, sprječavanju i suzbijanju upala te regeneraciji i revitalizaciji kože.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Glorije i Poliklinike Dermamed

Linker
26. travanj 2024 14:57