Prelijepa i u četrdesetima

 MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Beauty razotkrivanje

Jedna od najljepših žena otkrila da je prije dvije godine u potpunosti izbacila alkohol

Gisele Bündchen otkrila je da njena beauty rutina uključuje ustajanje u pet ujutro, trčanje, meditaciju, vježbe disanja, ljekovite biljne dodatke prehrani, ali i puno sreće, poštovanja i ljubavi prema svom tijelu.

Gisele Bündchen otkrila je da njena beauty rutina uključuje ustajanje u pet ujutro, trčanje, meditaciju, vježbe disanja, ljekovite biljne dodatke prehrani, ali i puno sreće, poštovanja i ljubavi prema svom tijelu.

Danas bi malo tko mogao zamisliti Gisele Bündchen s cigaretom u ruci dok tulumari do zore. Pa ipak, nedavno je ispričala da je u ranim dvadesetim bila neobuzdana, pušila je i uživala u alkoholnim pićima. Priznala je kako se nije previše zabrinjavala činjenicom da su nikotin i alkohol pogubna kombinacija za ljepotu i zdravlje. Prema izvješću objavljenom u časopisu The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, zaključeno je kako konzumacija osam ili više alkoholnih pića tjedno može negativno utjecati na izgled kože. Supermodel je, zbog činjenice da alkohol izaziva dehidraciju kože dok nikotin drastično ubrzava starenje, stubokom promijenila stil života. Manekenka se odavno odrekla cigareta, a prije dvije godine i alkohola. Danas svakodnevno meditira i vježba, a rezultat je zamjetan: lice Gisele Bündchen je i u 43. godini glatko, njegovano, gotovo bez bora, pa ne čudi što blista na modnim snimanjima.

"Moje tijelo je moj hram. Tako sam zahvalna što imam ovo tijelo", objasnila je na nedavnoj prezentaciji organiziranoj povodom njene suradnje s brendom biljnih dodataka prehrani, Gaia Herbs, zbog čega je promijenila stil života. Prelijepa majka dvoje djece ponosna je što se odrekla nikotina jer ne želi štetiti svom "hramu". Ljepota dolazi iznutra stoga se manekenka prema svom tijelu odnosi s poštovanjem.

"U ranim 20-ima imala sam teške napade panike i depresiju. Kad si tinejdžer ili u 20-ima misliš da ti ništa ne može naškoditi, da možeš sve, vjeruješ da si superheroj. No, to baš nije tako. Vaše tijelo vam daje do znanja kada je dosta", izjavila je manekenka. Pojasnila je da se nekada borila s anksioznošću i depresijom i priznala da je njezino mentalno zdravlje počelo patiti zbog pušenja, pijenja kave i alkohola i kako je rekla, još mnogo toga, piše People.

Kada su je upitali kako izgleda njen "beauty zaokret", otkrila je da ga čine dvije bitne stavke: svakodnevna meditacija i tjelovježba. Pojasnila je da je jako fokusirana kada je u pitanju wellness, što je velika promjena u odnosu na njeno nekadašnje neobuzdano razdoblje.

"Meditiram svaki dan, vježbam svaki dan. Svaki dan se budim u 5 ujutro. Prakticiram meditaciju više od 20 godina. A kad preskočim rutinu, osjećam ogromnu razliku", priznala je i dodala da nije popila alkoholno piće više od dvije godine. „Nevjerojatno je koliko sada sve oko sebe vidim jasnije”, rekla je.

Poznato je kako beauty industrija danas nudi nevjerojatne mogućnosti u borbi protiv starenja, no uz to ne smije se smetnuti s uma jednostavan postulat ljepote kojeg se pridržava i Gisele Bündchen: kako se osjećaš, tako izgledaš. Sreća i poštovanje prema vlastitom tijelu su eliksir ljepote.

Linker
28. travanj 2024 15:01