PVOLVE/PLANET/PROFIMEDIA
preporuka stručnjaka

Jennifer Aniston otkrila kojem uređaju duguje top formu: Ove hlače koriste i sportaši

Iza njezine figure stoji čitava mašinerija među kojom se krije i uređaj za kojim je poludio svijet. Što točno rade kompresijske hlače kojima se pohvalila na Instagramu?

Iza njezine figure stoji čitava mašinerija među kojom se krije i uređaj za kojim je poludio svijet. Što točno rade kompresijske hlače kojima se pohvalila na Instagramu?

Jennifer Aniston znamo, između ostalog, i po izvrsnoj formi i besprijekornom izgledu. Ova se glumica još od devedesetih postavila kao jedan od uzora zdravog života, kvalitetne prehrane i redovite tjelovježbe kojoj duguje perfektan izgled i u petom desetljeću. No niti ona nije imuna na moderne inovacije koje čitav proces održavanja tjelesne forme čine znatno lakšim. Tako se u nedavnoj objavi na Instagramu pohvalila kompresijskim hlačama koje su u trenutku postale nova opsesija u svijetu zdravog življenja.

Nakon što je u lipnju otkrila novu suradnju s Pvolveom, funkcionalnim fitnes programom koji kombinira vježbe različitih intenziteta koje imitiraju svakodnevne tjelesne pokrete i surađuje s prirodnom biomehanikom tijela kako bi se mišići trenirali što nježnije sad je otkrila još jednog pomagača. Riječ je o odijelu za limfnu drenažu poznatijem i kao kompresijske hlače koji preporučuju brojni stručnjaci. Sam tretman limfne drenaže već je dulji niz godina vrlo popularan, a ovaj pomalo smiješan stroj dovodi proces na sasvim novu razinu. Za razliku od klasične limfne drenaže koja se izvodi masažom, ova terapija uključuje tehniku presoterapije koja se provodi putem komora unutar odijela koje koriste sustav pritiska tlaka zraka te izmjenjuju kompresiju i dekompresiju kako bi pomogle stimulirati limfni sustav. Osim toga potiču i detoksifikaciju te pomažu mišićima u oporavku. Kako kaže Dimple Amani, stručnjakinja za ayurvedu i oblikovanje tijela "odijelo za limfnu drenažu posebno je dizajnirano kako bi kroz naprednu kompresiju nježno masiralo različite dijelove tijela. Ono iskorištava već dokazan princip manualne limfne drenaže kako bi pomoglo u izbacivanju viška tekućine, toksina i otpada koje se akumulira zbog nedostatka kretanja."

image

Jennifer Aniston u kompresijskim hlačama za limfnu drenažu

INSTAGRAM

Ovaj uređaj kombinira 24 preklapajuće zračne komore koje su programirane primijeniti točno određenu razinu pritiska na točno određene dijelove tijela. "Tehnika masaže aktivira limfni sustav pomažući cirkulaciji tekućina prepunih toksina prema limfnim čvorovima odakle se mogu dalje isprati iz tijela", govori Amani i nadodaje da nježno i postupno napuhivanje komora klijentima pruža udobno i opuštajuće iskustvo. Stoga ne čudi da na fotografiji koju je objavila Aniston izgleda kao da uživa u najnježnijem tretmanu koje joj pomaže u održavanju zdravog i fit tijela dok ona samo leži na podu teretane.

No nije smanjenje tjelesnog obujma izbacivanjem viška vode i razbijanje celulita jedini benefit kompresijskih hlača, doktorica Anita Strunham navodi i da "može pomoći kod oporavka mišića te oslobađanja bolova u mišićima te sindroma teških nogu" koji mogu biti rezultat napornih treninga zbog čega ovaj uređaj vrlo često koriste i profesionalni sportaši. Preporuka je da se koristi barem jednom tjedno u trajanju od 40 minuta za optimalne rezultate, a oni koji su ga već isprobali navode da je apsolutno savršen te da je masaža iznimno ugodna. Ipak nije riječ o čudotvornom uređaju koji u magičnom tretmanu rješava sve fizičke tegobe i rezultira isklesanim tijelom, ali sigurno djeluje kad ga i jedna od holivudskih ikona fitnessa i zdravog života ima pri ruci za održavanje zavidnog i zdravog tijela.

Linker
26. travanj 2024 00:25