Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Omiljeni rez

Jeste li čuli za C-cut? Ova frizura je trend za ljeto, a sigurno vam je dobro poznata

Možda vam je ova frizura poznatija pod nazivom "Rachel cut" - rez kakvog je Jennifer Aniston u devedesetima nosila za vrijeme snimanja kultne serije "Prijatelji".

Možda vam je ova frizura poznatija pod nazivom "Rachel cut" - rez kakvog je Jennifer Aniston u devedesetima nosila za vrijeme snimanja kultne serije "Prijatelji".

Društvene mreže diktiraju nove beauty trendove pa se oni danas izmjenjuju i brže nego ikada prije. I danas, kao i nekada, ista je njihova cikličnost. Trend koji je bio aktualan prije trideset ili dvadeset godina, u osuvremenjenom izdanju, ponovno postaje poželjan i ‘in‘. Kada su frizure u pitanju, nostalgičnost i beauty lookovi iz arhive posebno su traženi.

Ovoga ljeta zato se predviđa popularnost takozvanoj C-cut frizuri, odnosno "Rachel frizuri", što je samo još jedna inačica bob reza. Kratka bob frizura ne skida se s trona najpopularnijih i iz sezone u sezonu viđamo njezine nove inačice - s ovim rezom najlakše je improvizirati i poigravati se i zaista nudi i više stilističkih opcija nego duga kosa.

image

Jennifer Aniston u Prijateljima

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Iako više nije riječ o trendu, već beauty klasiku, bob kao da je prisutniji no ikad, a i sve više slavnih dama dugu kosu krati na dužinu koja seže do ušiju ili do vrata.

U slučaju C-frizure, bob je nešto duži, a karakteriziraju je pramenovi jednake dužine koji uokviruju lice i čine oblik slova C, ili pak nejednaki pramenovi koji daju na dinamici i također su uvijeni prema licu. Manekenka Elsa Hosk i Hailey Bieber neke su od suvremenih trendseterica koje su isprobale stil.

Sjajno je što ovakav bob nije toliko teško održavati - možete si pomoći u stvaranju velikog volumena uz nekoliko proizvoda za oblikovanje i rotirajuću četku na vrući zrak, a ako je kosa "poslušna", ostavite je da se osuši na zraku. Za volumen kakav je nosila Rachel Green u "Prijateljima" ipak treba uložiti malo truda, no stil kakav vole nositi današnje ‘it‘ djevojke ne uključuje toliko slojeva i volumena, već ravne pramenove nježno oblikovane i zakrivljene kako bi uokvirili lice.

Linker
26. travanj 2024 18:12