lijepa kosa je IN

Koja vam boja kose najbolje pristaje? Otkrivamo nekoliko pravila za odabir one prave

Odabir savršene boje kose može biti ključan element koji će dodatno naglasiti prirodnu ljepotu žene i doprinijeti cjelokupnom dojmu jer lijepa i njegovana kosa je jedna od prvih stvari koju ćete primjetiti na nekome.

Odabir prave boje kose ponekad se može činiti kao nemoguća misija, no zapravo je poprilično lako ako slijedimo nekoliko pravila. Koliko puta vam se dogodilo da poželite upravo boju koja vam se svidjela na prijateljici, no niste sigurni bi li vam pristajala i kako uopće postići upravo željenu nijansu? A odabir savršene boje kose može biti ključan element koji će dodatno naglasiti prirodnu ljepotu žene i doprinijeti cjelokupnom dojmu jer lijepa i njegovana kosa je jedna od stvari koju ćete odmah primijetiti na nekome.

Važno je pronaći boju koja će savršeno reflektirati naš karakter, ali i prilagoditi se našem stilu života. Osim toga, koliko puta smo čuli da nas boja kose može pomladiti. Primjerice topli tonovi, poput meda ili zlatne blond, mogu dodati toplinu licu i osvježiti izgled. Baš kao što i pepeljasto plava, može stvoriti moderniji izgled i umanjiti dojam starenja. S druge strane, svijetlo smeđa i kestenjasta boja mogu biti odličan saveznik jer će ublažiti linije lica. Ove nijanse često djeluju mekše i mogu stvoriti dojam blage topline, a samim time i dodati mladolikosti.

image

Njegovana i lijepa kosa nikad ne izlazi iz mode

UNSPLASH

Kod odabira idealne boje treba u obzir uzeti nekoliko faktora kako bismo odredili koja boja kosa nam najbolje pristaje. Jedan od ključnih je boja tena. Topliji tonovi kože obično se slažu s toplim nijansama kose poput boje kestena, bakrene nijanse ili zlatno smeđe. Hladniji tonovi kože dobro će izgledati uz nijanse poput pepeljasto plave, čokoladno smeđe ili pak mnogima omiljene crne. Drugi važan čimbenik je boja očiju. Nekim ženama bolje pristaju nijanse koje ističu boju njihovih očiju. Na primjer, smeđe oči mogu bolje doći do izražaja uz bakrene ili tople smeđe nijanse, a plave oči možemo dodatno istaknuti plavim, platinastim ili pepeljastim tonovima. Također važan faktor je i naš modni stil. Ako volite eksperimentirati s modom, možete razmisliti i o upečatljivijoj nijansi za kosu koja će odražiti vašu kreativnost i samopouzdanje. Ružičasta, tirkizna ili žarko narančasta su boje o kojima bismo mogli razmisliti u tom slučaju. Ženama koje vole klasičan stil, ipak je preporuka da ostanu dvije do maksimalno tri nijanse svjetlije ili tamnije u odnosu na prirodnu boju.

Također boju kose važno je prilagoditi stilu životu, poslu, ali i aktivnostima. Ako vam se čini da nemate puno vremena za česte posjete frizeru, odaberite boju koja ne zahtijeva previše održavanja. No, u današnje vrijeme za savršenu nijansu koja će odlično odgovarati svim ovim uvjetima ima rješenje - naime, na hrvatskom tržištu dostupne su talijanske boje za kosu Yellow Professional by Alfaparf Milano. Riječ je o bojama koje će uz pravilno korištenje učiniti kosu zdravijom i podatnijom. Tajna je u formuli s najdragocjenijim prirodnim sastojcima - aloe verom, pšeničnim proteinima i UV filtrima koji štite kosu dajući joj svilenkasti sjaj. Arganovo ulje bogato omega-3 i omega-6 masnim kiselinama te vitaminom E, osigurat će da vlasi budu njegovane i nahranjene.

Neke od popularnih beauty i lifestyle influencerica kao što su Antonija Stupar Jurkin, Greta Gardner, Nika Ilčić, Ivana Mišković, Dora Barker i Ana Perduv, već su uvrstile Yellow Professional boje u svoje favorite proizvoda za kosu. A ove dame itekako dobro znaju kakva boja kose im najbolje pristaje. Treba li vam ideja koju nijansu odabrati, dovoljno je pogledati što su izabrale IT djevojke.

Predvodnica toplih bakrenih tonova je i Greta Gardner. Ovo je nijansa za sve one spremne za promjenu, a savršena je za zimsko blagdansko razdoblje. Osim postizanja postojane, bogate boje, Yellow Professional naglasak stavlja i na njegu kose koja je od posebne važnosti kad je riječ o nijansama koje se češće moraju obnavljati.

Svijetlo pepeljasta plava s bisernim efektom, kakvu ima i Ivana Mišković, ciklično je jedna od najpopularnijih boja i gotovo uvijek je na listi želja žena.

Trendi nijanse s kojima nema greške svakako su duboki smeđi tonovi u svjetlijim i tamnijim varijantama koji savršeno pristaju Antoniji Stupar Jurkin, Dori Barker i Ani Perduv. Tako i sama Ana kaže kako je probala gotovo sve boje kose, ali u zadnje vrijeme je vjerna prirodnoj boji kojoj treba samo malo nijanse i sjaja.

Jedan od favorita kolorista za sve one željne konkretnije promjene je tamnocrvena, gotovo ljubičasta nijansa dragog kamenja poput raskošne boje Nike Ilčić iz „Purple Reds“ palete.

Uzimajući u obzir ove smjernice i ideje, važno je naglasiti da nema strogo definiranih pravila. Svaka žena ima slobodu eksperimentirati i prilagoditi nijansu prema vlastitim željama i osobnom stilu. Kada znamo da na tržištu ima boja koje će zadovoljiti želju za promjenom, a pritom neće uništiti kosu, odluka je time lakša. Talijanske boje Yellow Professional potražite u svim Bipa poslovnicama, odabranim dm prodavaonicama te na www.dm.hr.


Sadržaj je nastao u suradnji Gloria x Yellow Professional

Linker
22. travanj 2024 18:54