Ljepota

Bottleneck šiške novi su trend, a nosi ih i najpopularnija ‘Francuskinja‘

Osim kratkog perioda dok je snimala film ‘Mračna kći’ i pustila da joj šiške malo narastu, američka glumica Dakota Johnson ne pamti kad je zadnji put otkrila čelo.

Vjerojatno zbog oblika svog lica, s izrazito visokim i zaobljenom ‘prednjom frontom’, 32-godišnja zvijezda filmskog serijala ‘50 nijansi sive’ još od tinejdžerske dobi bira frizure sa šiškama. Taj stilski dodatak ima tisuću lica, mogu biti kratke, duge, strogo ravne, mekano rezane ili stepenaste... a ove sezone su hit takozvane ‘bottleneck’ šiške.

image

Dakota Johnson

BRETT D. COVE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Stilisti ih opisuju kao moderniju i umjereniju varijantu zastor-šiški, koje su po sredini čela kraće, a sa strana duže te padaju oko lica baš kao i zastori oko prozora. 'Bottleneck šiške', kakve su Dakota Johnson, ali i mnoge druge trendseterice odabrale ove sezone, imaju isti pad, samo što su punije, a pramenovi sa strane nešto kraći.

Čitajte i: Pletenice, perlice u kosi, prirodne kovrče...: Ovo je 7 frizura koje će zavladati među trendsetericama u 2022.

Šiške su jako često velika promjena imagea, pogotovo ako su u pitanju ravne i strogo naglašene šiške, no, trend bottleneck šiški odličan je odabir za sve koje se ne usude riskirati. Mekani i blagi pad nježnih rubova lijepo će uokviriti pogled, naglasiti oči i osmijeh i pomladiti svako lice.

image

Kaia Gerber

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Zimi je teško držati šiške urednima i stiliziranima zbog hladnoće, vjetra i vlage no, ovaj je tip šiški idealan upravo za hladnije dane jer odlično podnosi sve vremenske uvjete, a šarmantno izgledaju i ispod kape jer zbog svoje dužine ne gube oblik.

Svima koji nisu sigurni kako im stoje šiške i hoće li im odgovarati, stručnjaci savjetuju da prvo isprobaju upravo bottleneck šiške kako bi bili sigurni da mogu nositi najprepoznatljiviju frizuru ove godine. Među prvima ih je pokazala i popularna protagonistica hit serije "Emily u Parizu" (Lily Collins) koja već drugu sezonu zaredom donosi najprepoznatljivije modne trendove.

Linker
04. travanj 2024 19:16