valje je probati

Ovo će biti najpoželjnija boja kose predstojeće jeseni, odlično izgleda i na jarkom ljetnom suncu

Takozvana tweed blond nijansa inspirirana je materijalom od kojeg je Coco Chanel radila svoje legendarne kostime.

Iako je ljeto tek u zamahu, ne znači da ne možemo već razmišljati o trendovima za jesen. Kada je riječ o kosi, jedan od najvećih predstojeće hladne sezone bit će specifična nijansa plave - tweed blond, nazvana po legendarnom materijalu kojeg je popularizirala francuska moda, između ostalog i Coco Chanel.

Ovaj trend pokrenula je Jordanna Cobella, vlasnica salona Cobella i stručnjakinja za digitalni obrt Wella Professionals koja je objasnila da je karakteristika ove boje dualnost.

Ona je za Glamour opisuje kao neutralnu, prirodnu plavu, s isprepletenim hladnim i toplim tonovima koji tvore skladan izgled.

Zbog toga podsjeća na tvid kod kojeg jasno vidimo to neodoljivo ispreplitanje hladnih i toplih niti koje line skladnu cjelinu.

Čitajte i: Hit frizure: Isprobati ih možete već ovog ljeta, nećete pogriješiti s njima

Osim toga, višedimenzionalni izgled oponaša reflektiranje svjetlosti na prirodnoj kosi, stvarajući osunčani look koji je posebno privlačan za vrijeme ljetne sezone. Dakle, ovo je nijansa koju bismo trebali iskoristiti dok još ima sunca, iako ne sumnjamo da će i jesen imati lijepih sunčanih dana.

Inače, Cobella kaže da se tweed blonde nastavlja na ton luksuzne plave koja je posebno nježna i bila je hit proljeća ove godine.

Linker
14. travanj 2024 20:23